DM i Hviding

Lørdag den 25. maj var der individuelt krolf DM ved Kultur- og Aktivitetscenteret i Egebæk-Hviding.

Vejret skal som sædvanlig have et ord med på vejen, og lad mig sige det med det samme - det var bedre end de sidste par år.
Men så var det heller ikke bedre. Vind og temperatur var ok, men det regnede det meste af formiddagen, hvilket igen gav problemer med kampsedlerne. Sedlerne blev våde, kuglepennene kunne ikke skrive på vådt papir og blyanter rev papiret i stykker. Paraplyer, dække plastik og sikkert også andre tricks blev taget i brug, men godt blev det aldrig.
Jeg er ret sikker på der er sket fejl i den forbindelse, for af og til var det nærmest umuligt at tyde hvad der stod på sedlerne, men resultaterne står nu ved magt, og så håber jeg det er de rigtige 36 der er kommet i semifinalerne.
Det var lige ved at gå galt, da Mette Pickering gjorde opmærksom på at hun faktisk havde point nok til at komme med i semifinalerne, og efter et tjek af sedlerne, viste det sig at hun havde ret. Både ved indtastningen og kontrollen var et utydeligt tal blevet læst forkert, og da det blev rettet flyttede hun op imellem de 36 der skulle i semifinalerne. Det var så ikke så godt for Ivar Sørensen, som dermed rykkede ud - det er en hel del ØV og irriterende, selvfølgelig for stakkels Iver, men også for os der står for det.

Det klarede op hen af dagen og det var helt ok om eftermiddagen. Ikke sol og bar overkrop (for herrernes vedkommende) - bare sådan ok.

Der var gensyn med gamle venner, modstandere fra tidligere stævner - måske havde man en høne at plukke ... - nye bekendskaber og nogle man kunne genkende, men ikke lige huske hvem var. Der var alskens godtfolk, som der skal være på sådan en dag. Og jeg synes det er ret hyggeligt og det lever fuldt og godt op til krolfens motto - Krolf for hyggens skyld!

De 323 spillere spillede på de 8 baner som nogen syntes var for lange og andre for knoldede, men som jeg personligt syntes var gode. Jeg mener jo at baner anlagt på flade fodboldbaner har en tendens til at blive for lette, så disse baner var ganske udmærkede.

Som de fleste ved, så kommer Ib ikke mere og speaker for os - send ham gerne en venlig tanke, han sidder og drikker mjød i Valhal - og i hans fravær tog Pia Juul, Lundsmark og Axel H. Schollert, Silkeborg over. Pia var mest på, og Axel havde diverse dommerrunder. Anne Lise Petersen, Skydebjerg gik også udelukkende dommerrunder, og jeg skylder dem alle 3 en stor tak, for det lettede mig meget i mit arbejde, at der er nogen til at tage sig af råberi og dommerrunder de steder hvor det kniber med at få planerne til at hænge sammen.


Opråberne Axel Schollert og Pia Juul.

Efter finalen var der fællesspisning i hallen. Her var der som sædvanlig afslappet atmosfære, lidt drillerier på tværs af klubberne, måske ligefrem udfordringer til næste stævne, for ikke at tale om afslapning og god mad.

Hviding Centret havde organiseret det hele og selv om vi var over 300 til spisning, tog det faktisk ikke lang tid at få folket fodret af.
Til allersidst var der præmieoverrækkelse og så suste de fleste af. Kun folk fra Lundsmark måtte arbejde videre, og her syntes jeg vi skal tænke på Lundsmark Krolfklub og deres ihærdige arbejde med dette arrangement. Ledet af Doris Mortensen gjorde hele klubben et stort og godt stykke arbejde - ros til Lundsmark.


Doris Mortensen, formand for Lundsmark Krolfklub

Slagspil

I slagspillet er det sådan set ikke antal slag der bestemmer placeringerne, men ens gennemsnit i forhold til banernes gennemsnit. Banernes gennemsnit var ret tæt på hinanden, så denne gang passede det sammen.
Ikke overraskende var det Hans Johnsen, KØK der vandt. Hans er nr. 1 på verdensranglisten og faktisk den bedste krolfspiller der findes for tiden.
Nummer 2 blev Søren Lyngdal H. Christensen, SDU Krolf. Søren har spillet med ved stæverne siden han var 5 år, så på trods af sine kun 22 år (i mellemtiden 23) er han ganske erfaren. Som en sagde "det er snyd når man får det ind med modermælken".
På 3. pladsen kom Hans' holdkammerat Niels O. Nielsen, KØK. Set på antal slag var Niels lige med Per Schmidt og Michael Juul, begge Lundsmark, men Niels havde spillet på sværere baner end de 2 andre, så han fik 3. pladsen. Han havde også gået dagens bedste runde, så 3. pladsen var ganske velfortjent.


Hans Johnsen, KØK, Niels O. Nielsen, KØK og Søren L. H. Christensen, SDU Krolf.
 

1) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 125 slag ( -5,33).
2) Søren Lyngdal H. Christensen, Odense (SDU Krolf) - 126 slag ( -5,08).
3) Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) - 127 slag ( -5,07).
4) Per Schmidt, Lundsmark (Lundsmark Krolfklub) - 127 slag ( -4,83).
5) Michael Juul, Lundsmark (Lundsmark Krolfklub) - 127 slag ( -4,83).

Kampspil

Der blev lavet 2 baner til semifinalerne, og de var begge blandet af 2 af de 8 indledende baner, således at nogle af spillerne kendte den ene halvdel af hullerne, og andre kendte den anden halvdel. På den måde gik det lige op.
Skæringspunktet var ved 70 point og en enkelt med 68 kom med i første omgang, men røg af igen da fejlen på Mette Pickering blev rettet.

Semifinale 1

Niels O. Nielsen (KØK), Søren Lyngdal H. Christensen (SDU Krolf), Hans Karl Markussen (Hullet), Lis Neumann (Agrarerne), Knud Jørgensen (Agrarerne), Mette Pickering (Christiansfeld).

Efter 3 huller havde Knud lagt sig i spidsen med 6 slag, efter en fin start. Lis og Mette havde 8, Niels, Søren og Hans Karl hver 9.
Efter 6 huller havde Hans Karl udlignet Knuds føring ved 15 slag. Søren havde 16, Lis og Mette 17 og Niels havde kørt en 3-tabel til 18 slag.
Efter hul 9 havde Niels ødelagt 3-tabellen og var endt på 28 slag, Lis, Knud og Mette havde 26, Hans Karl 25 og Søren var nu foran med 24 slag.

Niels skulle bruge både mirakler og hole-in-one for at have en chance, men det gik ikke ret godt og han endte på 38 slag. Hans Karl brugte også for mange slag på de sidste huller, så han endte på 36 slag. Det var bedre for Lis med 35, men Knud og Mette sluttede af med anstand - en hole-in-one til begge på sidste hul. De havde dog begge brugt hver 8 slag på de 2 foregående huller og endte på 34 slag, så Søren vandt puljen med 32 slag efter stabilt spil.

Semifinale 2

Bent Sørensen (Tirslund), Hans Thomsen (Lunderskov), Jes Neumann (Agrarerne), Anders Conradsen (Rødding), Frede Madsen (Aktivisterne), Egon Øhlenslæger (Slotsbyen).

De første 3 huller slap Anders bedst fra med 6 slag. Der var 8 til Hans, 9 til Egon og 10 til Bent, Jes og Frede.
Efter 6 huller førte Anders stadig, men knebent med 16 slag foran Hans med 17, Bent og Frede med 18, Egon med 19 og Jes kunne slet ikke få det til at køre med 22 slag.
Efter 9 huller begyndte det at stramme til og blive rigtig spændende. Anders førte nu sammen med Egon - de havde 26 slag. Der var 27 til Bent, Hans og Frede og endelig 30 til Jes.


Hans T. skulle lige med her - billedet er godt nok fra finalen.

Efter hul 10 skiftede føringen til Anders og Frede, efter hul 11 var det Hans og Frede der førte, og endelig på hul 12 var Hans alene i front efter en god slutspurt.
Hans vandt med 34 slag foran Frede med 35, Bent, Anders og Egon med 37 og Jes med 40.

Semifinale 3

Hans Johnsen (KØK), Svend Larsen (Agrarerne), Vagn Bjerring (Køllerne), Henning Sellebjerg (Skydebjerg), Helle Jacobsen (KØK), Tove Larsen (Skydebjerg).

Svend startede bedst kun 8 slag på de 3 første huller, men Vagn og Tove havde kun 1 mere, Hans og Helle (selvfølgelig skulle mand og kone ende i samme pulje) havde 10 og Henning 11.
Efter 6 huller havde Tove 16, Hans og Svend 17, Helle 18 og Vagn og Henning 19, så alt var stadig muligt.
Hans fik så en grim 5'er på hul 7 og røg ned på sidstepladsen, men det skærpede åbenbart koncentrationen, for en 2'er og en hole-in-one fulgte lige efter, og så førte han med 24 slag. Svend havde 25, Henning og Helle 26, Tove 27 og Vagn 29.
Hans fortsatte det koncentrerede spil og sluttede på 31 slag, foran Svend med 33, Helle med 34, Tove med 35, Henning med 36 og Vagn med 39 slag.

Semifinale 4

Henning Thomsen (DKK), Krista Andreasen (SIS), Annemarie Juhl (Agrarerne), Villy Pedersen (Hårby), Martin Nielsen (Slotsbyen), Hanne Majnz (KØK).

I denne semifinale var det Krista der kom bedst fra start med 8 slag. Martin havde 9, Villy 10 og Henning, Annemarie og Hanne 11 slag.
Efter 6 huller stod Krista og Villy lige på 18 slag, med Martin og Hanne på 20, Annemarie 21 og Henning på 23 efter en mildest talt katastrofal start.
Efter 9 huller stod Krista og Villy igen lige på 26 slag efter Villy først havde sat 2 slag til og så hentet dem igen. Martin havde 28, Hanne 29, Annemarie 30 og Henning 31.
Henning sluttede med 3 2'ere, men det var længe for sent. Han endte på 37 slag lige som Hanne, men overhalede Annemarie der røg op på 39.
Villy sluttede jævnt og endte på 34 lige som Martin der også sluttede med 3 gang 2. Krista afgjorde reelt slaget på hul 10 med en hole-in-one og kunne tage det stille og roligt på hul 11 og 12, så hun endte på 32 slag.

Semifinale 5

Per Schmidt (Lundsmark), Ole Reeckmann (KØK), Mogens Christensen (Slotsbyen), Erik Kamper (Nyserne), Dorte Christensen (Nyserne), Kis Wind (Agrarerne).

Efter 3 huller havde Erik lagt sig i spidsen med 6 slag. Per havde 8, Ole og Kis 9, Dorte 10 og Mogens 11.
Ikke de store nyheder efter hul 6. Erik førte med 15 slag, Per og Ole havde 17, Dorte 18, Mogens og Kis 20.
Efter 9 huller var Erik begyndt at vakle, men førte stadigvæk med 24 slag. Per var lige efter med 25, Ole og Dorte havde 27, Mogens 30 og Kis 31.

På de sidste huller blev der brugt en hel del slag. Erik gik helt bag af dansen, så både Per og Ole overhalede ham. Ole sluttede faktisk så godt at han hentede Per på målstregen og de begge endte på 33 slag. Erik fik 35, Mogens 37, Dorte 38 og Kis 43.
Så var der omkamp mellem Per og Ole, og her vandt Per og fortsatte dermed til finalen.

Semifinale 6

Michael Juhl (Lundsmark), Alfred Hansen (Kongeå), Erik J. Pedersen (Hårby), Ivar Christensen (Nyserne), Iris Trans (Slotsbyen), Inge Larsen (Agrarerne).

Efter 3 huller havde Michael næsen forrest med 7 slag. Der var 8 til Alfred og Erik, 9 til Ivar og Inge og 10 til Iris.
De næste 3 huller bragte Erik i front med 15 foran Michael og Inge med 17, Ivar med 18, Alfred med 19 og Iris med 22.
De næste 3 huller bragte Erik op på 23, Michael på 25, Ivar på 27, Alfred og Inge på 28 og Iris på 32 slag.
De sidste 3 huller rykkede ikke meget ved det, for Erik fortsatte det stabile spil og vandt med 31 slag. Michael havde 33, Ivar og Inge 34, Alfred 36 og Iris 41 slag.

Finale

Finalen var en helt nyanlagt bane lidt væk fra de andre, så det var ikke det samme græs.Området var ikke så stort, så man forsøgte sig med tilskuerne i midten og så spillede man rundt om tilskuerne. Det havde den bivirkning, at der kun var tilskuere på den ene side af spillerne, så hvis man ville se noget, måtte man kæmpe for sagen.
Nogle mente det var godt, andre klagede over ikke at kunne se, men sådan er det vist altid når 300 tilskuere skal se 6 spillere.

Baskerne plejer at have en i finalen, og det havde de også denne gang, idet Jan Dyrok fik det ærefulde dommer erhverv, og klarede det som sædvanlig fint.


Dommer Jan Dyrok, Baskerne


Og en lille Basker der er på vej mod store triumfer

I finalen var Søren Lyngdal H. Christensen (SDU Krolf), Hans Thomsen (Lunderskov), Hans Johnsen (KØK), Krista Andreasen (SIS), Per Schmidt (Lundsmark) og Erik J. Pedersen (Hårby).
Altså en enkelt høne i kurven med 5 haner der alle tidligere havde prøvet at være i en finale. Svære odds!


Hans Thomsen, Lunderskov, Søren L. H. Christensen, SDU Krolf, Erik J. Pedersen, Hårby, Krista Andreasen, SIS, Hans Johnsen, KØK, Per Schmidt, Lundsmark.

Kampen gik i gang, og allerede fra start røg Hans J. i problemer og brugte 12 slag på de første 3 huller. Krista brugte 11, Hans T. 10, Søren og Erik 9 og Per var i spidsen med 8 slag.


Der var trængsel ved nogle huller

Så kom hul 4, hvor der var bygget en bro over en imaginær bæk. Hvis man ikke ramte overgangen, var der lagt bjælker ud, så man skulle MEGET langt ud for at komme udenom.

Per kom i vanskeligheder sammen med Krista og Hans T. Søren, Erik og Hans J. slap over. De 2 første fik 2'ere, mens Hans J. var lidt uheldig på broen. Broen blev ramt, men kuglen røg mere lodret op end fremad, så han havde langt til hullet og måtte bruge 3 slag.
Hans J. kom godt fra sit uheld og fik også 3 slag, hvorimod Krista fik 4 og Per 5 slag.

På de næste huller spillede Erik med 2'ere og efter 6 huller havde han 15 slag, efterfulgt af Søren med 17, Hans T. og Per med 18, Hans J. og Krista 20.
Hul 7 rykkede lidt ved stillingen, da Søren lavede hole-in-one men en 4'er på hul 9 bragte lidt spænding tilbage. 23 til Søren, 24 til Erik, 27 til Hans J. og Per, 29 til Hans T. og 31 til Krista.


Hole-in-one til Søren.

Hul 10 bragte kun Søren og Erik yderligere foran, så det var ved at være klart at det skulle være en af dem der ville løbe med pokalen.
Hul 11 bragte så afgørelsen. Det var et svært hul, som dog ikke hindrede Søren i at lave hole-in-one og dermed reelt sikre sig mesterskabet med i alt 28 slag.


Endnu en hole-in-one til Søren


Erik i lidt vanskeligheder.

Erik havde god afstand til nr. 3, så 2. pladsen gik til Erik med 33 slag. Per og Hans J. havde fulgtes ad fra 24-24, men på sidste hul fik Hans J. et slag for meget og Per blev nr. 3 med 36 slag mod Hans J's 37. Hans T. endte på 38 og Krista på 40 slag.


Søren Lyngdal Henriksen Christensen, SDU Krolf

 

Det var første - men nok ikke sidste - titel til Søren på 22 år. Man skulle tro han ikke var særlig erfaren med den unge alder, men han var faktisk med ved sit første stævne i 1995 - lige fyldt 5 år. Eller som en dame sagde med slet skjult misundelse (og et glimt i øjet) "Det er snyd når man får det ind med modermælken ....".


Søren, Erik, Per, Hans J. og Krista. Hans T. var desværre fraværende.

 

1) Søren Lyngdal H. Christensen, Odense (SDU Krolf) - 28 slag.
2) Erik J. Pedersen, Hårby (Hårby Krolfklub) - 33 slag.
3) Per Schmidt, Lundsmark (Lundsmark Krolfklub) - 36 slag.
4) Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 37 slag.
5) Hans Thomsen, Lunderskov (Lunderskov Krolfklub) - 38 slag.
6) Krista Andreasen, Seest (SIS) - 40 slag.

Statistik og resultater

Gennemsnit lige baner 36,8 - Gennemsnit ulige baner 36,6.

Bane 1: Gennemsnit 37,3 - bedste runder:  Søren L. Christensen, Odense (SDU Krolf) og Lilian Rasmussen, Favstrup (Hullet) - 30 slag.
Bane 2: Gennemsnit 37,3- bedste runde: Vivi Reeckmann, Kolding (KØK) - 28 slag.
Bane 3: Gennemsnit 37,4 - bedste runde: Bent Jørgensen, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 28 slag.
Bane 4: Gennemsnit 37,2 - bedste runde: Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) - 26 slag.
Bane 5: Gennemsnit 35,9 - bedste runde: Hans Johnsen, Vamdrup (KØK) - 28 slag.
Bane 6: Gennemsnit 36,0 - bedste runde: Anne-Marie Andersen, Bolderslev (KØK) - 27 slag.
Bane 7: Gennemsnit 35,8 - bedste runde: Per Schmidt, Lundsmark (Lundsmark Krolfklub) - 28 slag.
Bane 8: Gennemsnit 36,9 - bedste runde: Jens Gade, Skydebjerg (Skydebjerg Krolfklub) - 28 slag.


Niels O. Nielsen, KØK 26 slag på lige baner og
Per Schmidt, Lundsmark 28 slag på ulige baner.

 

Her er et link til alle resultaterne sorteret på fornavn.

Her er så den nye verdensrangliste og World Cup.

Billeder


Lundsmark havde også lykkehjul stillet op.


Og sørme om ikke der var gevinst.

 

 

 

 

 

 


Søren var sammen med Simone også "tastepige".