VM for par i Lunderskov

Lørdag den 22. juni var der VM for par ved Lunderskov Hallen. Borgmesteren stillede velvilligt op og holdt tale inden starten, hvilket han slap vældig fint fra.
I det hele taget var hele arrangemetet som det skulle være. Lunderskov Krolfklub fik lidt mere at lave om fredagen end beregnet, men da dagen oprandt, var der ikke en finger at sætte nogen steder. Normalt roser jeg så formanden for den lokale klub, men Lene Thomsen brød sammen og sagde, at det faktisk var Maja Mathiesen der havde styret det hele, og at det var hende der skulle have al rosen - det får hun så hermed.

Det regnede som sædvanlig. Mon folk overhovedet kan finde ud af at spille i solskin, hvis det en dag skulle lykkes for os at ramme sådan en dag? Jeg tvivler.
Det var ikke noget "alvorlig" regn der kom. Næsten kun støvregn, men nok til at gøre papiret vådt og til tider svært at læse, men det gik lige.
Om fredagen blæste det en hel del og det kostede Lunderskov en hel del ekstra arbejde og DKU en pavillon. Det var tæt på katastrofe, men da trådene og benene blev redt ud, var der stadig 3 brugbare pavilloner.

På trods af regn og blæst var det alligevel et hyggeligt stævne. Der var lige plads til det hele og det blev lidt mere knebet sammen end det plejer, men der var sådan set plads til det der skulle være plads til.

Bane 1 var den mest spændende, hvor man startede med opvarmning oppe på det flade stykke, inden det gik bag om klubhuset og ned på det skrå. Selv om området var meget skråt, var hullerne lagt så det ikke gik helt i fisk for de svageste, så det var en rigtig fin bane.
De 3 andre var mere flade. Bane 4 havde lidt "spræl" på de sidste 6 huller, mens resten var forholdvis korte afstande på fladt græs. Det var nu fint nok og kunne ikke være anderledes.

Alle fik 1 runde på hver bane, og stævnet forløb stille og roligt uden ulykker. Samaritterne var på plads hvis noget skulle ske, men det gjorde der heldigvis ikke.
Da alle havde spillet 4 runder blev der talt sammen til slagspillet, og efter en lille pause hvor man kunne protestere, gik det videre med semifinaler og finale i kampspillet. Det var slagspil der sendte folk videre til kampspillet, hvilket også vil sige, at de spillere der ikke var mellem de bedste 16 har fået samme placering i både kamp- og slagspil.
Grunden til at det ikke er point fra placeringerne der afgør sagen, er at det bliver for indviklet at regne ud hvem man skal møde når det er par. Normalt går dette jo efter placeringerne på verdensranglisten.

Efter spillet var der hyggelig fællesspisning i hallen og alt var velorganiseret, så det gik ret hurtigt med at få mad og drikke. I det hele taget gik det ganske hurtigt alt sammen, men man er altså også både træt og sulten når man når til spisetid.

Slagspil

Tove Detlefsen og Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen) vandt slagspillet suverænt med 104 slag. Det er et gennemsnit på 26 slag, hvilket er fremragende.
Hans Johnsen og Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) havde 107 slag på 2. pladsen og Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Gram (Slotsbyen) 109 slag på 3. pladsen.
Fra og med 111 slag var der flere par på hvert antal slag, men alligevel vil jeg nævne Søren Kuntz og Per Kristensen fra Dons og Vamdrup (KØK) på 4. pladsen. Anden runde gav 37 slag, og så er man sådan set ude af spillet, men de kæmpede bravt videre og endte altså på 4. pladsen.


Tove, Ove, Hans, Niels, Frede og Helmuth.

1) Tove Detlefsen og Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen) - 104 slag.
2) Hans Johnsen og Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) - 107 slag.
3) Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Gram (Slotsbyen) - 109 slag.

Kampspil

De 16 bedste par fra slagspillet gik til kampspillet. 15 par havde under 115 slag, så et enkelt par med 115 slag skulle med. Her er reglen den, at det er parret med den bedste runde der står forrest i køen, og det var Hanne Kristiansen og Hanne Schmidt fra Billund (Køllerne), da de havde gået en runde på 22 slag.
Bane 2 og 3 blev valgt til semifinaler og bane 4 til finale, og så gik det ellers i gang.

Billederne der er lagt ind her ved semifinaler og finale er tilfældige billeder jeg har fra dagen og altså ikke nødvendigvis fra den semifinale de vises sammen med.

Semifinale 1

Tove Detlefsen/Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen), Karen og Niels Dixen, Haderslev (Agrarerne), Mette og Peter Lyngdal Christensen, Odense og Ødis Kroge (KØK), Hanne Kristiansen/Hanne Schmidt, Billund (Køllerne).

Mette og Peter kom bedst fra start med 7 slag efter 3 huller, Karen og Niels havde 8, Hanne/Hanne 9 og Tove/Ove var komme skidt i gang med 10 slag.
Mette/Peter fortsatte det stabile spil, men Karen/Niels lavede hole-in-one på hul 5, så parrene stod lige efter hul 6 på 14 slag. Tove/Ove havde 17 og Hanne/Hanne havde 18.
Så var det den anden spiller der skulle starte, og Niels startede lige med en hole-in-one på hul 7. Det gav grimme fornemmelser hos Mette og Peter, der sidste år blev slået ud i semifinalen af lige netop Karen og Niels. Efter 9 huller var stillingen 19 til Karen/Niels, 22 til Mette/Peter, 25 til Hanne/Hanne og 27 til Tove/Ove.
På hul 10 halede Mette/Peter 1 slag ind, men hul 11 blev toere til begge par. På hul 12 skød Niels for langt og kom bag hullet. Peter spurgte Mette om hun troede Karen/Niels fik en 4'er, men det mente hun ikke. Der var dermed klar besked: "Så skal du lave hole-in-one!". Som sagt, så gjort! - i sidste øjeblik.
26 til Mette og Peter, 27 til Karen og Niels, 32 til Hanne og Hanne og endelig 34 til Tove og Ove.

Semifinale 2

Hans Johnsen/Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK), Gerda og Hans Karel Marcussen, Favstrup (Hullet), Tina Ulriksby/Krista Andreasen, Kbh./Seest (Østerbro/SIS), Jan Dyrok/Denn Phengsai, Asperup (Baskerne).

Efter 3 huller førte Hans/Niels med 7 slag, Jan/Denn havde 8 og Gerda/Hans Karl og Tina/Krista havde 9. Sidstnævnte par var sat sammen da de begge havde mistet en makker pga. afbud. Det blev der åbenbart et helt fint makkerpar ud af.
Jævnbyrdigheden fortsatte de næste 3 huller, så her var stillingen 15 til Hans/Niels og Jan/Denn, 16 til Gerda/Hans Karl og 17 til Tina/Krista.
Så var der skifte så den anden spiller skulle starte, og så skete der ting og sager.
Hans Karl lagde ud med hole-in-one på hul 7 og igen på hul 9. Men på hul 9 lavede Hans/Niels og Jan/Denn ligeledes hole-in-one, så kun Tina/Krista brugte slag på dette hul.
Stillingen var nu 19 til Hans/Niels og Gerda/Hans Karl, 21 til Jan/denn og 24 til Tina/Krista.
Hans/Niels og Gerda/Hans Karl brugte kun 2 slag på hver af de næste huller, så det var stadig lige inden sidste hul. De 2 andre par var sakket endnu længere bagud, så der skulle hole-in-one til for at have en chance.
Der blev lavet en hole-in-one på sidste hul, men det var Hans/Niels der fik den, så det endte med at de kom i finalen med 23 slag. Gerda/Hans Karl brugte 25 slag - hvilket faktisk i de fleste tilfælde ville være nok - Jan/Denn (den eneste udlænding ved stævnet) brugte 29 slag og Tina/Krista 32 slag.

 

Semifinale 3

Helmuth Westergaard/Frede Søbye, Gram (Slotsbyen), Pia Hansen/Hanne Kristensen, Nr. Åby/Nyborg (Baskerne), Helle Jacobsen/Bente Nielsen, Vamdrup (KØK), Iris og Anders Conradsen, Rødding.

Det blev en mærklig kamp i hole-in-ones tegn og reelt kun 2 par på banen der havde en chance.
På hul 2 og 3 lavede Helle hole-in-one, så Helle/Bente havde kun 2 slag efter 3 huller - Det er en start der vil noget!!
Der var 7 slag til Pia/Hanne og Iris/Anders og 8 til Helmuth/Frede.
Helmuth lavede hole-in-one på hul 4, men de havde immervæk 12 slag efter hul 6 og skiftet mod Helle/Bentes 8. Iris/Anders og Pia/Hanne havde henholdsvis 16 og 17 slag.
På hul 9 lavedet Frede så hole-in-one, så han og helmuth var nu kun 1 slag efter Helle/Bente - 16-15. Iris/Anders og Pia/Hanne var langt efter.
På hul 10 var den gal igen og igen var det Frede der var på spil med en hole-in-one, og da pigerne sluttede med tre 3'ere, vandt Helmuth/Frede med kun 21 slag - faktisk dagens bedste runde. Helle/Bente fik 24 slag, hvilket faktisk normalt er nok til en finaleplads, Iris/Anders fik 29 og Pia/Hanne - begge døtre af spillets opfinder - fik 34 slag.

Semifinale 4

Søren Kuntz/Per Kristensen, Dons/Vamdrup (KØK), Ingrid og Hans Fink Petersen, Haderslev (Agrarerne), Sonja Weilstrup/Bent Christensen, Seest (SBK), Aksel og Bent Sørensen, Tirslund.

På hul 1 lavede Søren hole-in-one, så efter hul 3 førte Søren/Per med 6 slag foran Sonja/Bent med 7 og resten med 8 slag.
Efter hul 6, hvor der var skifte, førte Ingrid/Hans med 12 slag, da Hans havde lavet hole-in-one på hul 4. Søren/Per havde 14 slag, Sonja/Bent 15, Aksel/Bent 17 slag.
På de næste 3 huller magede det sig sådan, at Aksel/Bent havde 25 slag og resten havde 22. Altså 3 par var helt lige efter hul 9.
Efter hul 11 var Ingrid/Hans kommet 1 slag foran Sonja/Bent og 2 foran Søren/Per, men på sidste hul brugte Ingrid/Hans 4 slag mod Sonja/Bents 2, og så var placeringerne pludselig byttet. Sonja/Bent brugte 29 slag, Ingrid/Hans 30, Søren/Per 32 og Aksel/Bent ligeledes 32. Aksel er kun 15 år, så det er faktisk helt fint at få øvet lidt semifinale allerede nu, for om ikke længe havner han sikkert i en finale.
Sonja/Bent vandt på stille, roligt og sikkert spil uden hole-in-one. En masse 2'ere og lidt 3'ere indimellem.

Finale

Så var der finale mellem Mette/Peter, Hans/Niels, Helmuth/Frede og Sonja/Bent på bane 4, som var den næst sværeste.

Efter 3 huller havde 3 par 7 slag, mens Hans/Niels havde det sværere med 9 slag.
Efter 6 huller førte Helmuth/Frede og Sonja/Bent med 14 slag med Mette/Peter med 15 og Hans/Niels med 17 slag.


Ikke alle tager en finale lige seriøst.

Tid til skifte så den anden skulle slå ud.
Nu kørte det perfekt for Sonja/Bent med 2'ere, så det havde 20 slag efter hul 9. Der var 22 til Helmuth/Frede og Mette/Peter og 24 til Hans/Niels.
De sidste 3 huller rykkede ikke det fjerneste, da alle 4 par brugte 2-2-3 slag, så de nye verdensmestre i kampspil for par med 27 slag hedder Sonja Weilstrup og Bent Christensen, begge medlem af Seest Boldklubs Krolfafdeling.
Men da Mette/Peter og Helmuth/Frede begge havde 29 slag, skulle der omkap til. Her var Mette/Peter køligst (eller måske bare heldigst) og vandt, så de fik 2. pladsen og Helmuth/Frede måtte tage til takke med endnu en 3. plads.
4. pladsen indtog Hans/Niels med 31 slag.


Bent, Sonja, Peter, Mette, Helmuth, Frede, Hans, Niels.

1) Sonja Weilstrup og Bent Christensen, Seest (Seest BK) - 27 slag.
2) Mette og Peter Lyngdal Christensen, Odense og Ødis Kroge (KØK) - 29 slag efter omkamp.

3) Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Gram (Slotsbyen) - 29 slag.
4) Hans Johnsen og Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) - 31 slag.

Statistik

Samlet var der et gennemsnit på 31,9 slag på banerne, men bane 1 var væsentlig sværere end de 2 andre.


Ove og Tove gik dagens bedste runde i de indledende kampe med 22 slag.
4 par mere havde 22 slag, men Tove/Ove havde bedste næstbedste runde.

Bane 1: Gennemsnit 34,9 slag - bedste runde 24 slag gået af:
Anne Steensbeck og Jes Jessen, Tirslund.

Bane 2: Gennemsnit 30,6 slag - bedste runder på 22 slag gået af:
Helle Jacobsen og Bente Nielsen, Vamdrup (KØK).
Tove Detlefsen og Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen).


Helle, Bente, Hanne og Hanne.

Bane 3: Gennemsnit 30,3 slag - bedste runder på 22 slag gået af:
Hanne Kristiansen og Hanne Schmidt, Billund (Køllerne).
Pia Hansen og Hanne Kristensen, Nr. Åby og Nyborg (Baskerne).
Søren Kuntz og Per Kristensen, Dons og Vamdrup (KØK).

I semifinalen gik Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Gram (Slotsbyen) dog på 21 slag.


Hanne og Pia, 2 af døtrene til spillet opfinder, Frits.
Den 3. af døtrene tog billedet.

Bane 4: Gennemsnit 31,7 slag - bedste runder på 23 slag gået af:
Gerda og Hans Karl Marcussen, Favstrup (Hullet).
Tove Detlefsen og Ove Kjær Jensen, Toftlund (Slotsbyen).
Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Gram (Slotsbyen).

Her er en samlet resultatliste sorteret på fornavn. Kan du ikke finde dig selv, så se under makkerens navn.

Det har så rykket lidt på folks placeringer både på World Cup listen og Verdensranglisten.