I 2013 afholdt DGI deres landsstævne i Esbjerg med omkring 20.000 deltagere, og her var krolf også med.

Krolf på DGI’s Landsstævne i Esbjerg

For første gang var krolf med på DGI’s Landsstævne. Omkring 40 krolfspillere havde tilmeldt sig krolfstævnet, som var placeret i forbindelse med Seniorlejren i Hjerting. På sportspladsen ved skolen havde man opdelt fodboldbanerne i felter sådan, at når deltagerne ankom med deres campingvogne, fik de anvist en afmålt plads. Det fungerede rigtig fint; campingvognene stod fint i ordnede rækker, og der var stille og roligt på pladsen. På Seniorlejren boede der også mange kroketspillere, som afviklede deres kampe i nærheden.

Krolf var kommet med på programmet for Seniorlejren, fordi Grethe Bjerre fra DGI i Østjylland havde presset på for at få det med – med tiden forhåbentlig på lige fod med kroket og petanque. Der blev etableret to baner på naboskolens sportsplads, og her skulle der spilles to stævner, et for par og et individuelt.

Ved siden af de to baner havde man lavet en ”kom og prøv” bane, og den var godt besøgt i de dage, Landsstævnet varede.

Sammen med Grethe og Hans Bjerre ankom Birthe og jeg allerede om onsdagen, så der var god tid til at få ”kigget ud”, hvor det var bedst at lave banerne. Om torsdagen anlagde vi så banerne, så vi fredag eftermiddag kunne sætte det individuelle stævne i gang.

Torsdag aften overværede vi Landsstævnets store åbningsfest på Blue Water Arena. Det var første gang, Birthe og jeg var til Landsstævne, og det var virkelig en stor oplevelse at være med til dette arrangement. Storslået åbning med imponerende optrin af forskellige gymnastikhold.

Fredag formiddag dukkede DKU’s formand Peter Christensen op for at deltage i spillet. Og inden vi gik i gang med selve stævnet, fik vi lige tid til en lille frokost i vores fortelt sammen med Grethe, Hans, Peter og Birthe Lund fra Villersø Krolfklub.

De ca. 40 spillere gjorde sig så fredag eftermiddag klar til at dyste. Vejret var fint, banerne i orden, og så blev der spillet. Hver spiller fik tre runder, og den samlede vinder blev: FORMANDEN.

Stævnet forløb fint, og humøret var - som det altid er, når der spilles krolf – højt.

Lørdag formiddag blev så par-spillet afviklet i det samme gode vejr, og her var Birthe og jeg så heldige at blive samlede vindere.

Lørdag eftermiddag tog vi en af de mange bybusser ind til Esbjerg og Stævnecentrum for at fornemme stemningen ved så stort et arrangement. Ca. 25000 aktive og masser af tilskuere havde i stævnedagene fundet vej til Esbjerg, så byen summede af liv på torve og gågader. Der var musik og optræden flere steder i byen, plus at der rundt på de forskellige idrætspladser blev optrådt og kæmpet i alle mulige idrætsgrene, så der var noget for enhver smag.

Vi kom desværre ikke med til afslutningsfesten på Blue Water Arena, men alligevel var det en stor oplevelse at være med.

Om fire år er der igen Landsstævne, denne gang i Ålborg, og jeg håber, at det vil lykkes at få krolf med på lige fod med alle andre idrætsgrene, og jeg håber, at rigtig mange krolfspillere vil troppe op og deltage. Det kan varmt anbefales!

Birthe og Mogens Christensen
Slotsbyens Krolfklub, Gram