Nye verdensmestre: Henrik Nielsen i slagspil og Ove Kjær Jensen i kampspil. Begge er fra Slotsbyen.

VM 2015 Hviding

Dagen startede med regnvejr, selv om vejrudsigten havde lovet godt vejr. Det var nu kun da folket stod op og måske lidt af vejen ud til Hviding der gav regn, for da vi nåede frem var det meget bedre og det blev bedre og bedre ret hurtigt, så vi havde en ganske vidunderlig dag.


Se den smukke - himmel-

Lundmark Krolfklub havde igen arrangeret et fremragende stævne, og der var ikke en finger at sætte på noget. Alt var planlagt og i orden og alt fungerede fra klubbens side.
Personligt havde jeg bøvl med printeren igen. Den ville simpelthen ikke makke ret, så jeg måtte geninstallere den, men så virkede CD drevet heller ikke. Hvis centeret klager over mærker i bordet, så er det mig der har bidt i bordkanten.
Vi måtte gå til manuel nødplan og det virkede ok, men tog lidt ekstra tid.


Simone "tastepige" bruger hele dagen på at taste resultater ind, uden at spille.
Det er 400 kampsedler der tastes ind og dobbeltjekkes.


Også Carsten med døtrene Kristine og Rikke bruger hele dagen på at hjælpe uden at spille.

Selvfølgeig går alt ikke gnidningsfrit, men det var faktisk tæt på. En enkelt protest indløb dog undervejs og jeg og stævneudvalget prøvede at få rede på hvad der var sket.
De første meldinger gik på at en spiller havde løftet et af de små mål for at kunne komme til at skyde til sin kugle. Det lød MEGET ulovligt, og vi gravede lidt i sagen.
Vi talte med dommeren, som ikke kunne kaste meget lys over sagen - der havde ikke været problemer undervejs.
En spiller der havde set hvad der skete fortalte at "den skyldige" var bakket ind i det lille mål, hvorved stolperne i siderne havde hævet sig,
Dette faldt helt i tråd med hvad "den skyldige" selv sagde, så det er hvad vi tror skete. Det passer jo også med den første melding, - den med at spilleren havde løftet målet. Men bare ikke lige sådan som jeg først trode det havde været.
Spilleren spurgte dommeren om det var ok og fik et "ja". Han fik så lige nogen til at holde målet for at det ikke skulle forskyde sig til siden.
Hvis alt er som her beskrevet, har spilleren sådan set ikke gjort noget forkert - men logikken siger jo at man ikke må løfte maålet, så hvad er egentlig rigtigt og forkert?
Man må gerne holde grene væk fra en busk og man må også gerne holde nettet fra et mål væk.
Man må ikke rykke en busk op af jorden, hvilket siger sig selv. Det er meget sværere med et mål, som jo ikke er fast forankret som en busk.
Målet er en opstillet forhindring, og som sådan må den IKKE ændres. Selv om målet i dette tilfælde blev holdt på plads og kuglen ikke kunne komme under hvor målet var løftet - og i øvrigt heller ikke skulle den vej - er det altså stadig forbudt af ændre på forhindringen.
Så fejlen opstod da dommeren sage "ja" til at det var ok. Da ingen af spillerne sagde noget på det tidspunkt, hverken kan eller vil vi gøre noget ved det fra officielt hold.
Hvis man ikke synes det er i orden, skal protesterne komme omgående på banen mens det sker, for ellers lægger folk ikke mærke til hvad der egentlig skete, og så er det utrolig svært at hitte rede i bagefter. I øvrigt skal protesterne komme fra spillerne og ikke fra tilskuerne.


Udredningen i gang.

Denne episode fyldte for meget i min og stævneudvalgets dag, men resten var fremragende. Der var pølsevogn og tombola, hygge i teltene og på pladsen og 8 udmærkede baner. Ja, jeg brugte det lidt lunkne udtryk "udmærkede" og det skyldes at jeg personligt ikke er begejstret for baner på flade stadions. Men når 395 spillere skal i gang, er vi nødt til at have et stort område og de er stort set altid flade som en fodboldbane - i bogstaveligste forstand. Det kan ikke være anderledes.
Banerne var faktisk gode efter forhodene. Nogle stder langsomme, andre steder hurtige og mange steder knoldede. Et par steder var kanterne udnyttet til noget der var sværere, men jeg tror ikke det var mere end 2 eller måske 3 huller. Alt i alt gode baner efter forhooldene.

Jeg var lidt på jagt efter udlændinge da vi jo har den frækhed at kalde det VM. Der var 3 tyskere, 1 polak, 1 enklænder, 1 fra Venezuela og 1 fra Bosnien, så det havde et internationalt islæt. Vi burde have flag med fra alle nationaliteter, men det er nok først ude i fremtiden (og nationalmelodi for vinderne).


Adis Heremic med rødder i Bosnien


Lee Cooper, England


Zoraida Martinez, Venezuela


Tadeusz Hankiewicz, Polen (mon det er stavet korrekt?)


Sabine Gross, Gilbert Fridgen og Armin Gross fra Tyskland.


Erik Mathiasen, Jylland

Til sidst gik vi ind i hallen og fik mad og drikke med efterfølgende præmieoverrækkelse. Det var som sædvanlig ganske hyggeligt og en udmærket afslutning på dagen. Da jeg kom hjem var jeg godt nok træt i både ben og hoved, men det havde været en fremragende dag.

Til sidst et lille hip. DER MANGLER DOMMERE!!!
Til et stævne med 400 spillere skal jeg normalt bruge 400 dommere, men denne gang var der kun tilmeldt 376 dommerrunder. Alle på 80 år og derover nulstiller jeg automatisk, så reelt var der måske 360 dommerrunder eller færre. Jeg klarede det ved at spille med 5 spillere i hver gruppe i stedet for. Det giver færre kampe og så havde jeg lige nøjagtig dommere nok, men det bliver ikke ved med at gå. 
Det er lige som am folk mener de er for gamle til at dømme når de passerer 60 år, men 80% af spillerne er over 60 år, så nu skærer jeg det lige ud i pap.
Er man under 60 og over 18 er man ung og frisk op bør tage 2-3 dommerrunder.
Er man fra 60 til 70 er man en af de unge og bør tage 2 dommerrunder.
Er man i 70'erne må man vurde hvordan man har det, men 1-2 dommerrunder er passende.
Er man 80 eller derover, så har man udtjent sin værnepligt og skal have lov til at hvile på lauerbærrene. 


Her er en af de friske frivillige - Hanne Majnz fik lige en VM finale,

Slagspil

Alle spillede 4 runder på 4 forskellig baner. Nogle på lige banenumre andre på ulige banenumre. Da banerne var ret ens, skulle man tro de var lige svære, men de lige baner var 1 slag sværere end de ulige, og da vi spiller 4 runder er det 4 slag sammenlagt. Derfor regner vi i gennemsnit i stedet for. Hvis en bane har et gennemsnit udregnet på samtlige dagens runder på 33,2 slag og en spiller bruger 32 slag, er vedkommende gået -1,2 under banens gennemsnit, hvilket er til den gode side.
Derfor er vinderen spilleren med det største negative tal og de 3 bedste var:

1) Henrik Nielsen, Brændstrup (Slotsbyen) -5,67 slag under par.
2) Vivi Reeckmann, Kolding (KØK) -5,42 (bedste runde).
3) Eriik J. Pedersen, Hårby (Hårby) -5,42.


Henrik, Vivi og Erik

Hvis vi ser lidt på udlændingene, forventes de at ligge på placeringer der starter med 300. En undtagelse er Denn fra Thailand når han stiller op, men det gjorde han ikke denne gang.
Alligevel sneg Lee Cooper fra England sig ind på en pladcering som nr 193 - ca. midt i feltet. Faktisk ganske godt af en der var med for første gang og som har lært spillet for nylig.
Men helt sensationelt spille Tadeusz Hankiewicz sig ind som nr. 23 i slagspil. Det var nu 3. gang Tadeusz stillede op, men alligevel er det imponerende at han kom så langt op i rækkerne. Fortsætter fremgangen er han snart i semifinalerne, og så kan alt jo ske.
Resten af udlændingene blev placeret som nr. 341 til 389.


Armin demonstrerer golfslaget.


Karen Marie demonstrerer det klassiske kroketslag


Mathias slår med tværstillet hoved.


Hvad mon Hans Peters slagteknik kaldes? - Slaget er i øvrigt lovligt, da han bruger hovedet ;-)

Kampspil

Semifinale 1

Niels Knudsen (Baskerne), Helge Jacobsen (Slotsbyen), Peter Knudsen (Borrehøj), Søren L. H. Christensen (SDU Krolf), Jørgen Ejby (Skydebjerg), Lilian Pedersen (Slotsbyen).

Helge startede lige på og hårdt med en hole-in-one og førte efter 3 huller med 6 slag. Niels havde 7, Lilian 8, Søren 9, Jørgen 10 og Peter kom skidt fra start med 11.
De næste 3 huller slap Niels bedst fra og stod nu lige med Helge på 14. Lilian havde 17, Søren 18, jørgen og Peter 19.
Efter 9 huller var det stadig Niels og Helge i front med 22 slag, mens Peter og Søren havde 25, Lilian 26 og Jørgen 29.
Da det var slut, havde Peter brugt 16 slag på de sidste 8 huller, men lagt sammen med 15 på de første 4, gav det 31 slag og en flot andenplads. Niels var heldig at få en 1'er på sidste hul og vandt med 29 slag, så en 2'er havde også klaret paragafferne. Nr. 3 blev Helge og Søren med 32, Lilian blev nr. 5 med 36 og Jørgen nr. 6 med 37 slag.

Semifinale 2

Erik J. Pedersen (Hårby), Finn Jørgensen (Hårslev), Ole Reeckmann (KØK), Else Christiansen (Seest BK), Vinny Sørensen (Madholdet), Jens Nielsen (Seest BK).

Finn startede bedst med 7 slag på 3 huller, mod 8 til Else og Vinny, 9 til Erik og 10 til Ole og Jens.
På hul 5 fik Finn hole-in-one og førte således fredeles med 13 slag. Vinny havde 15, Else 16, Erik og Ole 17 og Jens 18.
Finn førte stadig sikkert efter 9 huller, nu med 20 slag. Else havde 23, Vinny 24, Jens, Ole og Erik 25.
Finn gik i stå og Else spurtede, men for sent. Finn vandt med 29 slag foran Else med 30, Erik og Vinny med 31, Jens med 33 og Ole med 34 slag.

Semifinale 3

Hans Johnsen (KØK), Henrik Nielsen (Slotsbyen), Vagn Hugger (Madholdet), Gerhardt Hans (Agrarerne), Tommy Pedersen (Madholdet), Jesper Faber (Snigskytterne).

Tommy og Hans fik en lunken start med 9 slag på 3 huller. Henrik og Gerhardt fik 7 og Jesper og Vagn lagde sig i midten med 8 slag.
På hul 5 fik Henrik hole-in-one og lagde sig i spidsen med 12 slag på 6 huller. Gerhardt havde 14, Tommy 15 og resten 17.
Henrik førte stadig efter 9 huller, men Gerhardt havde nu 21 mod Henriks 20. TTommy havde 22 og retsen 25.
De sidste 3 huller ændre ikke meget, for Henrik vandt med 27 slag foran Gerhardt med 28, Tommy med 30, Hans med 31 og Jesper og Vagn med 33 slag.

Semifinale 4

Kenneth Müller (Slotsbyen), Karen Hansen (Køllerne), Niels Lund (Tirslund), Lis Hundebøll (DKK), Jytte Rasmussen (Madholdet), Johannes O. Nielsen (KØK).

Niels og Lis startede med 7 slag på de første 3 huller. Karen og Kenneth havde 8 og Johannes og Jytte kom skidt fra start med 10.
Halvvejs førte Niels med 14, Lis havde 15, Kenneth 16, Karen 17, Jytte 18 og Johannes 19.
Efter 9 huller førte Niels med 20 slag og Lis havde 23. Der var 24 til Karen, 25 til Jytte og Kenneth og endelig 28 til Johannes.
Så skete der ellers noget. Karen fik kun 4 slag på de sidste 3 huller ved hjælp af en hole-in-one på hul 11. Da Niels brugte 8 slag stod disse 2 spillere nu lige på 28 slag. Jytte fik hole-in-one på hul 12, til en 3. plads, nr. 4 blev Lis med 31, nr. 5 Kenneth med 35 og nr. 6 Johannes med 36 slag.

Semifinale 5

Martin Hundebøll Andersen (Snigskytterne), Ib Jespersen (KØK), Suni Olsen Gaard (Lundsmark), Mogens Christensen (Slotsbyen), Ove Kjær Jensen (Slotsbyen), Gunnar Ibsen (Slotsbyen).

Der var spredning lige fra starten. Ove og Gunnar startede begge med 3 toere og Martin var godt med med 7 slag. Mogens startede med treere, ib fik 10 og helt galt gik det for Sune med 12 slag.
Ove fortsatte med pænt spil og havde 14 slag halvvejs. Der var 16 til Gunnar, 17 til Mogens, 18 til Martin, og 20 til Ib og Suni.
Det stabile spil fra de førende fortsatte. Ove havde nu 21, Gunnar 23, Mogens 25 slag efter 9 huller. Martin med 27 og IB og Suni med 28 var hægtet af.
Der skete ikke det store på de sidste 3 huller, så Ove endte på 28 slag, Gunnar på 32, Mogens på 33, Martin på 34, Suni på 36 og Ib på 37 slag.

Semifinale 6

Michael Knudsen (Borrehøj), Torben Hauritz (DKK), Svend Larsen (Agrarerne), Søren Kuntz (KØK), Ruth Rosenhøj (Hårby), Kaj Schultz (Odin).

Den bedste start fik Torben og Svend med 7 slag på 3 huller. Der var 8 til Søren, 9 til Kaj og Michael og 10 til Ruth.
Halvvejs var der kun 3 slag mellem nr. 1 og 6. Forrest lå Torben med 14, Svend med 15 fulgt af Særen med 16. herefter kom de 3 sidste med hver 17 slag.
Efter 9 huller var Torben stadig i front med 21 slag og det var stadig Svend der var nærmest med 23 slag. Nu var Kaj nede på 24, Michael og Søren havde 25 og Ruth 26.
Torben sluttede som han var startet - stabilt - og endte på 28 slag uden hole-in-one. Der var 30 til Svend 32 til Søren, 34 til Kaj og 35 til Michael og Ruth.

Finalen

Finn Jørgensen (Hårslev), Henrik Nielsen (Slotsbyen), Torben Hauritz (DKK), Haren Hansen (Køllerne), Ove Kjær Jensen (Slotsbyen), Niels Knudsen (Baskerne).


Torben, Karen, Henrik, Ove, Niels og Finn.

Det startede ret lige, men Ove var foran efter 3 huller med 7 slag. Finn og Henrik startede med 9 og resten havde 8 slag.

På hul 5 fik Ove hole-in-one og lagde sig sikkert i spidsen med 12 slag. Torben og Niels havde 15, Karen 16 og Finn og Henrik 18.

Efter 9 huller havde Ove 21, Niels og Torben 23, Karen og Finn 26 og Henrik 27.

På hul 10 lavede Torben hole-in-one og bragte sig lige med Ove, men satte det straks til igen på hul 11. Ove brugte et slag for meget på hul 12 og fik en firer, men havde lige nøjagtig råd til det, så Ove blev ny verdensmester i kampspil med 30 slag. Torben fik 31 slag på andenpladsen og den afgående verdensmester fik 32 slag på 3. pladsen.
Nr. 4 blev Finn med 33 og Henrik vandt over Karen i kampen om 5. pladsen da de begge endte på 34 slag.


Verdensmester Ove Kjær Jensen, Slotsbyen


Nr. 2 - Torben Hauritz, DKK


Nr. 3 - Niels Knudsen, Baskerne med nr. 4 Finn Jørgensen, Hårslev til højre


Nr. 5 Henrik Nielsen, Slotsbyen takker nr. 6 Karen Hansen, Køllerne for omkampen 

1) Ove Kjær Jensen, Gram (Slotsbyen) - 30 slag.
2) Torben Hauritz, Fredericia (DKK) - 31 slag.
3) Niels Knudsen, Asperup (Baskerne) - 32 slag.
4) Finn Jørgensen, Hårslev (Hårslev) - 33 slag.
5) Henrik Nielsen, Brændstrup (Slotsbyen) - 34 slag (efter omkamp).
6) Karen Hansen, Billund (Køllerne) - 34 slag.


Torben, Niels og Ove

Også i kampspillet klarede Lee Cooper, England sig fint med en placering som nr. 151, men igen overgået af Tadeusz Hankiewisz, Polen med en placering som nr. 82. Kun en meget uheldig runde forhindrede Tadeusz i at komme i semifinalen efter 2 førstepladser og en andenplads (og den sidste taler vi så ikke om).
De andre udlændinge endte på placeringer fra 358 til 387.

Statistik og resultater

Her er resultatlisten sorteret på fornavn. 

Her er World Cup listen i pdf format for indeværende sæson.
Og her er Verdensranglisten i pdf format. Her tæller de sidste 3 år med.


Team SDU Krolf

Bane 1: Gennemsnit 34,9
Jens P. Olesen, Lundsmark - 27 slag.

Bane 2: Gennemsnit 34,0
Inga Gade, Skydebjerg - 26 slag.

Bane 3: Gennemsnit 32,5
Hans Johnsen, KØK - 23 slag.

Bane 4: Gennemsnit 32,8
henrik Nielsen, Slotsbyen og Vagn Hugger, Madholdet - 25 slag.

Bane 5: Gennemsnit 34,0
Kenneth Müller, Slotsbyen - 24 slag.

Bane 6: Gennemsnit 36,9
Vivi Reeckmann, KØK - 24 slag.

Bane 7: Gennemsnit 33,2
Inger Pedersen, KØK og Ib Jespersen, KØK - 25 slag.

Bane 8: Gennemsnit 34,9
Gunhild Lydiksen, Rødding - 26 slag.

Gennemsnit ulige baner: 33,7
Gennemsnit  lige  baner: 34,7

Billeder

Her er nogle billeder fra JyskeVestkysten.