SDU Krolf afholdt Forårs Cup for 3-mandshold ved universitetet i Odense lørdag den 2. maj.

af Søren L. H. Christensen, SDU Krolf

Lørdag den 2. maj afholdt SDU Krolf Forårscup 2015, og det var med et, synes vi selv, flot deltagerantal på 53 mennesker fordelt på 17 hold.
Før jeg begynder på nogen egentlig dagsberetning, vil jeg, og SDU Krolf, gerne sige, hvor beærede og glade vi er for at så mange havde lyst til at komme og spille krolf hos os. Det var også rart at se at indtil flere Forårscup-’veteraner’ stillede op igen -  vi lykkedes altså ikke med, at skræmme jer væk ved forrige stævne.

Med elendigt vejr i dagene op til Forårscuppen var det selvfølgelig med en vis betænkelighed fra arrangørerne at dagen nærmede sig, men DMI viste sig at holde ord, og vejret blev aldeles fremragende. Strålende solskin hele dagen, og så gør det jo ikke så meget at temperaturen ikke kom op over 15 grader. Det var i hvert fald ikke vejret, der kunne klages over. Som I kan se på billederne herunder, var der så stort tryk på p-pladsen, at bilerne holdt langs vejen. Det er da flot, at så mange tilskuere kom og fulgte med i en krolfturnering (der må dog have været storskærm inde på universitetet, for der var da ikke mange ude på banerne og kigge på).

Alle mødte op til tiden, og vi kunne derfor komme i gang lidt før tidsplanen – lækkert! Vi må jo med det samme sige, at vores bane er som den er. Man kunne nok godt mene, at alle de løse dæk, landsbrugsgenstande og løse sten ikke var nødvendige som forhindringer, for humpler, skov og bump er der rigelig af på området. Til dem der synes den var lidt for svær – I skulle se den normalt, når den ikke er finpudset. Føj.
Nå, som man hører så mange gange ved en svær og lidt tilfældig bane – ”Det er jo lige for alle,” og ja, det er det jo. Som for to år siden bliver en kamp afviklet som en double og en single i én og samme runde – altså stavrer 6 mand ud på banen, hvoraf to af dem spiller single mod hinanden, og de andre fire spiller en double. Singlespillerene kan altså komme i vejen for doublespillerene og omvendt. Der er to point for en sejr i double og to point for singlen, så der spilledes altså om fire point i alt i en kamp.

De tre baner var konstrueret, så de føltes forskellige, men dog hverken for nemme eller for svære – jeg synes, at resultaterne nogenlunde afspejler det – dagens bedste var 24 slag af undertegnede, mens Trine fra De Døde Kaniner var oppe på 46. Og det var altså ikke i mangel på koncentration (som ses herunder), for Trine har kun spillet én gang før, så at hun senere kom ned på 34 og 35 var særdeles flot!

Flere huller, var dog ikke sådan ligetil. Nogle fandt selv på hullerne undervejs,

andre gange lå nogle tosser i vejen,

Udefinérbare genstande lå strøet ud over området,

og dælme, om ikke en cykelsti skulle krydses adskillige gange,

Tre grupper spillede kun to kampe i gruppespillet, da der kun var tre hold, mens to grupper havde tre kampe, da de var fire. Den ulighed kunne desværre ikke undgås, da der var 17 tilmeldte hold, men jeg kunne se, at kun ét af SDU Krolfs egne hold spillede tre kampe, resten fik mindst fire kampe.

Efter de indledende øvelser i gruppespillet, var de fem gruppevindere sikret en plads i kvartfinalen – sammen med de tre bedste 2’ere. Her var der lidt manglende oplysning om, hvordan 2’erne blev sorteret, men det foregik på den måde, at i grupperne med fire hold, blev point opnået mod gruppens sidsteplads fratrukket, således, at man ikke havde en fordel af at spille i en gruppe med flere hold. Jeg skal beklage forvirringen hos nogle hold, der opstod fra det.

Gruppe 1

V

U

T

for

imod

+/-

Point

Knuderne

1

2

0

8

4

4

4

De Tre Søstre

1

2

0

8

4

4

4

De Døde Kaniner

0

3

0

6

6

0

3

Odin 2

0

1

2

2

10

-8

1

 

 

Gruppe 2

V

U

T

for

imod

+/-

Point

Sammenbragte Børn

2

1

0

9

3

6

5

Hundebøllerne

1

1

1

7

5

2

3

Odin 1

1

1

1

6

6

0

3

Team Lynggaard

0

1

2

2

10

-8

1

 

Gruppe 3

V

U

T

for

imod

+/-

Point

Hårby A

2

0

0

8

0

8

4

Trekløveret

1

0

1

4

4

0

2

Grundige Grævlinger

0

0

2

0

8

-8

0

 

Gruppe 4

V

U

T

for

imod

+/-

Point

De Løjerlige Løjtnanter

1

1

0

6

2

4

3

Hårslev 2

1

0

1

3

5

-2

2

Hårby 1

0

1

1

3

5

-2

1

 

Gruppe 5

V

U

T

for

imod

+/-

Point

Hårby 4

1

1

0

6

2

4

3

Hårslev 1

1

1

0

5

3

2

3

Særslev Krolf

0

0

2

1

7

-6

0

 

De fem gruppevindere, og dermed kvartfinalister, var altså Knuderne (på et mindre antal slag end De Tre Søstre), Sammenbragte Børn, Hårby A, De Løjerlige Løjtnanter og Hårby 4. I kvartfinalerne blev de mødt af de tre bedste 2’ere efter nævnte metode, som var Hårslev 1, Trekløveret og De Tre Søstre. Slaget om sejren stod altså mellem de otte hold.

Det skal dog siges at alle hold fik lov til at spille placeringskampe, så der var ingen der kunne slappe helt af endnu – enhver ved jo, at enhver placering ved Forårscuppen er værd at kæmpe for med næb, kløer og køller. De fleste var sikret to kampe mere, mens et par enkelte hold måtte nøjes med en enkelt kamp.

Der kommer ikke en detaljeret beretning fra de fire kvartfinaler, men der følger her lidt resultater fra de kampe:

Kvartfinaler:

Hårby A – De Tre Søstre, 4-0

Sammenbragte Børn – Trekløveret, 3-1

Hårby 4 – Hårslev 1, 2-2, Hårslev 1 vandt efter omkamp

De Løjerlige Løjtnanter – Knuderne, 3-1

 

I semifinalerne stod bragene altså mellem Hårby A – Sammenbragte Børn og Hårslev 1 – De Løjerlige Løjtnanter.

Semifinaler:

Hårby A –Sammenbragte Børn, 2-2, Sammenbragte Børn vandt efter omkamp

Hårslev 1 – De Løjerlige Løjtnanter, 0-4

 

Dermed stod det mellem Sammenbragte Børn og, et af hjemmeholdene, De Løjerlige Løjtnanter. De Sammenbragte Børn bestod af formanden i DKU, Peter Christensen, med sine med-børn Per Meisner og Jette Ibsen begge fra Vesterbro. Modstanderne bestod af Emil G. Larsen, Nicolaj Aaskoven og undertegnede, Søren Christensen, mens Simone Kit Sjøgren sad over, fra SDU Krolf. Jeg må med det samme indrømme, at jeg altså er Peters søn, og naturligvis skulle vi spille singlekampen mod hinanden i finalen. Vi er ret gode til at rende ind i hinanden i knald-eller-fald-kampe. Jette og Per spillede altså double mod Nicolaj og Emil – Emil som også for to år siden var i finalen, som en del af det sagnomspundne hold Den Gode, Den Onde og Casper.

Det gik selvfølgelig hverken værre eller bedre end at Søren tog sig en hole-in-one på hul 1 (’udskuddet’ fotograferet herunder), og så var det jo allerede lidt stramt for Peter. Meeeeen, der var mange huller endnu. Efter tre huller førte Søren med 6 over Peters 8 i singlen, mens Per førte doublen med 6 slag, Jette og Nicolaj havde 7, mens Emil ikke startede så stærkt med 11 slag. Altså uafgjort i kampen.

Efter seks huller havde Søren øget singleføringen til fire slag – 13 mod 17, mens Jette havde fået en grim 5’er i doublen. Her førte Per dog stadig med 14 slag, Nicolaj fulgte på 16 slag, Jette på 19 og Emil på 20. Altså førte De Løjerlige Løjtnanter i singlen og Sammenbragte Børn i doublen – uafgjort.

Med tre huller tilbage lignede det en sikker sejr i singlen til Søren, da han havde 21 slag mod faderens 27. I doublen var billedet også uforandret. Per førte med 22, Jette havde overhalet Nicolaj, og havde 25 mod Nicolajs 26, mens Emil rundede af på 28. Uafgjort.

Der var ikke stor kamp om sagerne i de resterende huller, så det hele endte uafgjort. Søren slog Peter i singlen med 29 mod 34, mens Per vandt doublen med 29, Jette blev nummer to med 33, Nicolaj og Emil delte 3. pladsen med 35 slag. 2-2, og dermed omkamp for hele holdet.

Som ved ethvert stort stævne var en kameramand på plads, og han fangede det sidste hul, samt næsten hele omspilskampen – følg linket herunder for at se videoen (cirka 8 minutter), eller læs beretningen der følger, hvis spændingen er for stor.

https://vid.me/2IAU

Omkampen blev spillet af hele holdet. Dem med færrest slag gik videre til næste hul, indtil der kun var spillere fra ét hold tilbage. På første hul var der kamp om at få en hole-in-one – så stor kamp at spillerne røg i vejen for hinanden. Især Nicolaj var tæt på, men kuglen besluttede sig i sidste øjeblik for at bevare spændingen i kampen. Jette fik dog en gylden mulighed for at skubbe Per i på en 1’er, men missede dog chancen. Søren, Nicolaj og Per fik alle 2’ere, mens Jette, Peter og Emil fik mere – altså var der kun Søren og Nicolaj fra De Løjerlige Løjtnanter og Per fra Sammenbragte Børn tilbage.

På næste hul fik de tre tilbageværende spillere alle 2’ere efter flotte udspil, så det hul forbigår vi i salig stilhed. På det tredje hul måtte Nicolaj dog kapitulere – han fik placeret sig bag tuen (en kunst han gentog efter Peter på samme hul), og måtte indkassere en 3’er, selvom det var usædvanlig tæt på en hole-in-one. Per og Søren fik begge 2’ere, og det var hermed en direkte duel om sejren mellem de to.

På det 4. omspilshul fik Søren en 2’er, og Per som lå bag pinden, måtte hive en flot 2’er ud af ærmet for at holde sit hold i kampen – og han leverede som bestilt.

http://www.saeberiet.dk/uploads/template/images/logo-trans.pngAltså skulle 5. omspilshul til, og her lagde Per sig lidt kriminelt, da han skulle bruge et langt put, hvis Søren fik en 2’er – det viste sig dog at være ren spekulation, for Søren greb finalens 2. hole-in-one og afgjorde affæren. Men det var vidst godt, at skuddet var lige på hullet, for den var dælme med god fart. De Løjerlige Løjtnanter kunne hermed kåres som vindere af Forårscup 2015, og blev begavet med medaljer og for 1000 kr. sæbeudstyr fra Ærø Sæberiet – tusind tak til dem, fordi de gad sponsorere os!

I kampen om bronzepladsen havde Hårslev 1 besejret Hårby A, og de fik hermed en flot 3. plads, som de vist var ganske tilfredse med.

Selvom de blev nummer 2 efter en hård finale, var der vist stadig glæde at spore, hos de fortjente sølvmedaljevindere, Sammenbragte Børn.

Og til sidst, de glade vindere fra De Løjerlige Løjtnanter, men det sorte får, Emil, kunne slet ikke holde øjenkontakten med kameraet.

Følg linket herunder, for at se en oversigt over holdplaceringer og antal slag for hver enkelt spiller.

Her er en oversigt over hold og de enkelte spilleres resultater.