VM i krolf for par

VM 2011 blev spillet i Brørup lørdag den 18. juni ved Brøruphallerne.

Igen må vi bryde sammen og tilstå, at aftalerne med vejrguderne ikke rigtig var nået frem. Det regnede stort set fra vi kom til vi gik. Der var ingen eller kun lidt vind og temperaturen var ok, så det var ikke helt så slemt som sidst.

parvm2011Regn
Det taler vist for sig selv.

Stævnet havde 266 tilmeldte, men der var nogle afbud de sidste par dage. Nogle blev slette, andre fandt en erstatning og nogle blev parret med andre "ensomme". Vi stod så med et ulige antal spillere, men her trådte samaritterne hjælpende til. Et par stykker  deltes om at hjælpe staklen uden makker, så han alligevel kunne spille. Jeg har tildelt samaritterne navnet Sam A. Ritter for at få systemerne til at hænge sammen. Det endte op med 262 spillere - altså 131 par.

parvm2011Spillere
Det var faktisk ikke hele tiden det regnede, det føltes kun sådan.

Ved sidste stævne var folk faktisk rimelig godt forberedte på regnvejret, og denne gang havde alle helt styr på beklædningen, men det var jo heller ikke blevet langt ret langt væk.

parvm2011Ib 
Frivillig Ib Svangren.

Ib Svangren styrede igen begivenhederne, så det var i gode hænder. Brørup Krolfklub, styret af Peter Stubkjær og Kristen Grauslund, havde gjort et stort og flot stykke arbejde, både ude og inde. Der var f. eks. masser af store præmier, dels til vinderne, dels til hjælperne og dels til tilfældigt valgte placeringer.

parvm2011KristenPeter
kristen Grauslund og Peter Stubkjær

parvm2011Sponsor1
parvm2011Sponsor2

Alt i alt et vellykket stævne, hvor alt vi havde indflydelse på gik perfekt - det haltede kun med ting vi ikke kan gøre noget ved. Vejret var skidt, men stemningen faktisk overraskende god, så jeg personligt kom hjem med en rigtig god fornemmelse.

parvm2011CarloInger
Vejret var ikke godt, men ordentlig påklædning og et smil på læben, så går det alligevel

parvm2011Sten
Ordentlig påklædning og smil på læben.

parvm2011ErikJP
Påklædningen
godkendt, men kun 1 smil ud af 4 mulige er ikke godt nok.

Semifinalerne

Semifinale 1

Vivi og Mathias Reeckmann, Kolding (Idylparken), Ruth og Eske Eskesen, Ejby, Gunnar Pedersen og Johannes O. Nielsen, Vamdrup (KØK), Karin og Jean Gregersen, Glamsbjerg (Aktivisterne).

Vivi/Mathias startede med hole-in-one, en stribe 2'ere og en enkelt 3'er, så halvvejs havde de kun 11 slag. Gunnar/Johannes og Karin/Jean havde 16 og Ruth/Eske havde 17 slag.
De næste 3 huller blev der brugt en del slag på af 3 ud af de 4 par, så Vivi/Mathias' føring skrumpede. De havde nu 21 slag, Gunnar/Johannes 22, Karin/Jean 26 og Ruth/Eske 28 slag.
Gunnar/Johannes havde lige lavet 6 toere i streg, men nu kom der en grim 4'er og ødelagde det - eller en dobbelt toer om man vil. De sluttede pænt med med 2 gange 2, men det var ikke godt nok, for Vivi/Mathias hold hovedet koldt og sluttede med 3-3-2 og var dermed stadig 1 slag foran. 29 til Vivi/Mathias, 30 til Gunnar/Johannes, 32 Karin/Jean og 35 til Ruth/Eske.
Vivi og Mathias er mor og søn, og jeg synes det er dejligt at se at de unge også sagtens kan være med i dette spil - og ikke mindst vil være med. ParVM er specielt godt at starte med, for selv ganske unge mennesker. Yngste ved stævnet var 7 år og Mathias som nu endte i finalen er 12 år.

parvm2011ViviMathias
En formummet Mathias følger mor Vivis slag.

Semifinale 2

Maja og Carlo Mathiasen, Lunderskov, Vinnie Sørensen og Tommy Pedersen, Vamdrup (Madholdet), Else og Jørgen Grau, Christiansfeld, Søren L. Christensen, Odense (KØK) med makkeren Hanne Kristensen, Nyborg.

Vinnie/Tommy lavede hole-in-one på hul 2, Else/Jørgen på hul 6 og Hanne/Søren spillede stabilt, så efter 6 huller førte Else/Jørgen med 12 slag, skarpt forfulgt af Vinnie/Tommy og Hanne/Søren med 13 slag. Maja/Carlo var hægtet lidt af med 16 slag, så der skulle usædvanlig godt spil og lidt held til for at komme ind i kampen igen.
Det kom så også, for de lavede lige 5 toere i streg så de på hul 11 havde 26 slag lige som Vinnie/Tommy. Hanne/Søren havde 25 og Else/Jørgen 24, så spændingen var intakt.
Else/Jørgen spillede sikkert og fik en 2'er lige som Hanne/Søren, så de endte på 26 og 27 slag. Da de 2 sidste par åbenbart gamblede for at få en hole-in-one - og tabte - endte de begge på 30 slag.

parvm2011ElseJorgen
Søren stoler på moster Hannes oplæg, men det er Else og Jøgen Grau der går videre

Semifinale 3

Karen Magrethe og Aksel Madsen, Billund (Køllerne), Vera Mortensen og Kirsten Gothardsen, Rødding, Anne Marie og Otto Olsen, Ødis (KØK), Gerda og Hans Karl Marcussen, Favstrup (Hullet).

Halvvejs var der ved at tegne sig et billede. Gerda/Hans Karl førte ved 14 slag, Anne Marie/Otto havde 16, og der var 17 slag til Vera/Kirsten og Karen Magr./Aksel.
Efter de næste 3 huller var forholdet næsten det samme, bortset fra at Vera/Kirsten halede et enkelt slag ind på alle. Dem satte de godt og grundigt til på de sidste 3 huller med 3 gange 4 slag, så de endte på 36. de andre 3 par beholdt deres indbyrdes afstand, så Gerda/Hans Karl endte i finalen med 30 slag, Anne Marie/Otto fik 32 og Karen Margr./Aksel fik 33 slag.

parvm2011GerdaHansKarl "
Fejeren" Hans Karl skal putte, men Gerda tør ikke se

Semifinale 4

Birte Reeckmann og Robert Storgaard, Seest (SIS), Hanne Schmidt og Hanne Kristiansen, Billund (Køllerne), Irena Paahus og Paul Nielsen, Ribe (Fuglsang), Per Schmidt og Kurt Juul, Lundsmark.

På de første 6 huller startede PerKurt med en 3'er, gik over til 2'ere og sluttede lige med en hole-in-one. 11 slag efter 6 huller. Hanne/Hanne hang på med 13 slag, Irena/paul havde 15 og Birte/Robert 16.
På de sidste 6 huller startede Per/Kurt igen med en 3'er og gik over til 2'ere, så de endte på 24 slag. Ret suverænt.
Hanne/Hanne endte på 27, hvilket er ret pænt, men de var uheldige at være i lige netop denne semifinale. 29 til Birte/Robert og 30 til Irena/Paul.

parvm2011Per
Sådan slapper en kommende verdenmester af inden næste kamp.
Kurt burde også have været på billedet.

Finale


 

Finalen stod mellem Vivi og Matias Reeckmann, Kolding (Idylparken), Else og Jørgen Grau, Christiansfeld, Gerda og Hans Karl Marcussen, Favstrup (Hullet) og Per Schmidt og Kurt Juul, Lundsmark, og den blev spillet på en særlig finalebane som ingen af spillerne havde prøvet før.

parvm2011Tilskuere1 

Det startede med at Vivi/Mathias lagde sig i spidsen med et mulehår. Per/Kurt var sidst med et mulehår, men det var meget tæt mellem de 4 par, og det blev det faktisk ved med at være.

parvm2011Maal


 

Halvevejs havde Vivi/Mathias 15, Gerda/Hans Karl 16 og Else/Jørgen og Per/Kurt havde begge 17.
På de næste 3 huller brugte Vivi/Mathias bl. a. en 5'er, så de kom op på 25 slag. De blev ikke hægtet af af den grund, for Gerda/Hans Karl havde også 25 og Else/Jørgen havde 26 slag. Alle havde haft ekstra flag på disse 3 huller, bortset fra Per/Kurt der nu havde 24 slag. Ikke en stor føring, men dog en føring.

parvm2011Tilskuere2

 

De næste 2 huller gjorde det bare endnu mere spændende, for nu stod Gerda/Hans Karl og Per/Kurt lige med 29 og Vivi/Mathias og Else/Jørgen havde 30 slag. Alle 4 par havde altså en rimelig chance for at vinde.
Gerda/Hans Karl og Per/Kurt spillede imidlertid stabilt og begge par lavede en 2'er. Om de 2 andre par havde gamblet for at få hole-in-one, var nervøse eller de bare var uheldige ved jeg ikke, men Else/Jørgen endte på 33 slag og Vivi/Mathias fik 34 slag.
Men Gerda/Hans Karl og Per/Kurt stod lige på 31 slag, så de skulle i omspil. Her vandt Per/Kurt på første omhul, og dermed var de nye verdensmestre for par.

parvm2011Finalister
Mathias, Vivi, Else, Jørgen, Gerda, Hans Karl, Per og Kurt.

1) Per Schmidt og Kurt Juul, Lundsmark - 31 slag
2) Gerda og Hans Karl Marcussen, Favstrup (Hullet) - 31 slag
3) Else og Jørgen Grau, Christiansfeld - 33 slag
4) Mathias og Vivi Reeckmann, Kolding (Idylparken)

Resultater og statistik

Bane 1 - gennemsnit 32,1 - Bedste runde 24 slag af
Vinnie Sørensen/Tommy Pedersen, Ødis Bramdrup/Vamdrup (Madholdet)
Hanne Kristensen/Søren Christensen, Nyborg/Odense (Familien/KØK)

Bane 2 - gennemsnit 29,0 - Bedste runde 21 slag af
Martha Friis/Suni Olsen Gaard, Lundsmark

Bane 3 - Gennemsnit 29,9 - Bedste runde 23 slag af
Maja og Carlo Mathiesen, Lunderskov
Inge og Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne).

Bane 4 - Gennemsnit 31,8 - Bedste runde 25 slag af
Lene og Hans Thomsen, Lunderskov

Her er så linket til resultaterne.

Det ender op i denne World Cup liste og denne verdensrangliste.

parvm2011HanneSoren
Efterkommere af Frits. Barnebarn Søren, datter Hanne og barnebarn Karen.

parvm2011SebastianOle
Den ene glæder sig til at komme hjem og save, og den anden ....

parvm2011Rodding
Når man går rundt i lejren, kan man altid lige få en bemærkning med på vejen
"Ku' du ikke lige have skaffet bedre vej i dagens anledning?"


parvm2011Aktivisterne
Humøret fejler ikke noget


Her er et show med alle billeder fra dagen.

 

DKU ansvarlig

Tove Torp, ViGo’e

Turneringsleder

Peter Christensen, KØK

Samarbejdspartner

Brørup Krolfklub.