De korte regler

Dette sæt regler er lavet så korte som muligt, og er beregnet på ganske almindelig hygge der hjemme i haven.
I praksis er det normalt også nok, og først når der sker noget specielt eller hvis man spiller holdkampe må man ty til de lange regler.

Krolfregler

Det gælder, i al sin enkelhed, om at få kuglen i hul på færrest antal slag.

Alle spillere er på banen samtidig. Først slår spiller 1 et slag, dernæst spiller 2, spiller 3 osv. Rækkefølgen bibeholdes hele tiden.

Man tildeles 1 straffeslag, hvis man slår for tidligt eller til en forkert kugle, og alle implicerede kugler flyttes tilbage.

Man må ikke flytte flag eller andre forhindringer, hvorimod nedfaldne blade, grene og lignende godt må fjernes, uden at kuglen flytter sig.

Hvis man direkte fra startstedet slår sin kugle i hul, er det en hole-in-one, og den tæller 0 slag. Hvis man har slået sin kugle hen i nærheden af hullet på 1. slag og så bliver hjulpet i hul af andre, er det ikke en hole-in-one og tæller derfor som 1 slag.

Hvis kuglen ryger helt ud af banen, ind i et bed, i en sø eller andre steder, hvor den skal flyttes ind på banen igen, koster det 1 slag at gøre dette. Kuglen placeres hvor den forlod banen. Det koster ikke 1 slag, hvis andre har skubbet éns kugle ud af banen.

Her er de i PDF format. De findes i flere sprog.