krolfbutikken Caverion
HVB2 HVB1

ParKrolf i Ødis

Kort fortalt et meget vellykket stævne med fremragende vejr og en formand for den jubilerende klub - KØK - og unionen, der var så ugæstfri at vinde begge titler sammen med datteren.

Vejret var fremragende. Lidt blæsende på de nederste baner, men det gjorde ikke så meget, da vinden ikke var isnende.
Når vejret er godt, plejer krolfstævner at være ganske vellykkede og det var dette også.
Nu er skribenten både formand for den arrangerende klub og DKU og den der står for selve turneringen, så det bliver sådan noget underligt ros af sig selv, men sådan må det være, for lige meget hvilken kasket jeg tager på, synes jeg det var et vellykket stævne. Der skal lyde en stor tak til alle KØK's hjælpere med Kirsten Lund og Sten Andersen i spidsen.

DSCF5788

Stævnet blev åbnet med tale af Ole Alsted, formand for fritidsudvalget i Kolding Kommune. Han havde fået med at det også blev kaldt skilsmissekrolf, så han tilbød at ordne det ambulant hvis det skulle gå så galt.
Ole slog det første symbolske lag slag, og det var et ganske fornuftigt slag, som tyder på han nemt kunne lære at spille krolf.

IMG 0316

Der var lavet 5 baner på tværs af de eksisterende. Nogle huller var genbrugt, men fra nye vinkler og andre var helt nye, så der var ikke den store hjemmebanefordel,
De 4 baner blev brugt til de indledende spil og den 5. kom i brug ved semifinale og finale.
Banerne var ikke flade som vi er vandt til fra fodboldbanerne - heldigvis - og de var også en anelse længere ved nogle af hullerne. Alt sammen rigtig fint konstrueret.

IMG 0331

Der blev spillet stille og roligt dagen lang og undervej var der tændt op i grillen, hvor man kunne købe sig en pølse og noget at drikke. Ikke det store, men nok til at holde sulten fra døren.

IMG 20170617 135406

Samaritterne havde heldigvis intet at lave, men som de selv sagde "en kedelig vagt er en god vagt". Tak til samaritterne.

IMG 20170617 135028

Efter spillet gik alle ind i hallen og fik noget at spise. Igen var der intet at klage over og alle fik forhåbentlig hvad de kunne spise. Der var i hvert fald mad nok og det var godt mad.

IMG 20170617 192231

Til sidst var der præmieoverrækkelse til alle vinderne, men også sekundære placeringer og hjælpere blev belønnet. Jeg havde nemlig fået fat i en hulens masse småkager som blev delt ud med rund hånd.

Slagspil

IMG 0320

Alle spillede på de samme 4 baner, så til slagspil var det bare at tælle slag, og så viste det sig at Mette og Peter Lyngdal Christensen havde vundet med 113 slag. Mette er datter til Peter og vokset op i Ødis Kroge, men bor i Odense hvor hun stiller op for Akademisk Kugleklub. Peter er formand for KØK og som sådan på hjemmebane, så måske der alligevel var lidt hjemmebanefordel.
På 2. pladsen kom Asta og Børge Christensen fra Rødding med 114 slag. Der er så vidt vides ingen familiære relationer mellem de 2 familier Christensen i dette tilfælde.
Men det er der på 3. pladsen, da Mettes storebror sammen med kammeraten Nicolai Aaskoven fra Faaborg sneg sig ind på en 3. plads med 116 slag. En god dag for familien Christensen.

DSCF5800
Mette, Peter, Børge, Asta, Søren, Nicolaj, Lis, Anders, Mette, Michael.

1) Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 113 slag..
2) Asta og Børge Christensen, Rødding (Rødding) - 114 slag.
3) Søren Lyngdal Christensen, Nyborg  og Nicolai L. Aaskoven, Faaborg (begge Akademisk Kugleklub) - 116 slag.
4) Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) - 117 slag.
5) Mette og Michael Juul, Lundsmark (Lundsmark). - 117 slag.

Kampspil

Ved ParKrolf stævner er det slagspillet der danner grundlag for kampspillet, hvilket betyder at de 16 bedste fra slagspillet går videre til semifinalerne.
Havde man brugt 120 slag eller derunder var man sikre, og dertil kom 2 ud af 3 par med 121 slag.
Da nr. 16 Anne Marie og Vagn Hugger skulle i byen og derfor ikke kunne spille semifinale, overtog Winnie og Erik Christensen (lad os få flere Christensen med) pladsen.

Semifinale 1

Mette og Peter L. Christensen, Odense/Ødis Kroge (Akademisk/KØK), Niels O. Nielsen og Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Dorte Haumann og Hans Jørgen Kahl, Øster Lindet, Winnie og Erik Christensen, Haarby.

IMG 0373

Det startede ikke så godt for Winnie/Erik der havde 9 slag efter 3 huller, men det var ikke håbløst, for Mette/Peter og Niels/hans havde 8 og Dorte/Hans Jørgen 7.
Efter 6 huller var det endnu mere lige. Winnie/Erik var "håbløst" bagud med 17 lag, hvor resten havde 16.
Efter 9 huller stor Mette/Peter og Niels/hans lige med 24 slag, Dorte Hans Jørgen havde 25 og Winnie/Erik havde 26.
På de sidste 3 huller spillede Mette/Peter fornuftigt og de 3 andre par havde nogle småproblemer, så Mette/Peter vandt med 31 slag foran Niels/Hans med 33, Dorte/Hans Jørgen med 34 og Winnie/Erik med 35 slag.

Semifinale 2

Asta og Børge Christensen, Rødding, Elinor og Flemming Jørgensen, Bevtoft, Lisbeth og Hans Peder Grave, Ødis (Madholdet), Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin).

IMG 0317

Lisbeth/Hans Peder kom rigtig godt fra start med 6 slag på de 3 første huller, og da de andre par havde 9, 10 og 10 slag, havde de allerede et lille hul. Ingelise/Verner var dem der havde 9.
Efter 6 huller havde Lisbeth/Hans Peder 14, Ingelise/Verner 16, Elinor/Flemming 17 og 19 slag til Asta/Børge.
Spændingen steg da der var spillet 9 huller, for nu førte Lisbeth/Hans Peder kun med 1 slag foran Ingelise/Verner. De havde 21 og 22 slag, mens der var 25 og 27 til Elinor/Flemming og Asta/Børge.
Lisbeth/Hans Peder sluttede ikke godt, samtidig med at Ingelise/Verner spillede pænt, og det betød at Ingelise/Verner endte på 30 slag mod Lisbeth/Hans Peders 31. Elinor/Flemming endte på 34 og Asta/Børge på 36.

Semifinale 3

Søren L. Christensen og Nicolaj Aaskoven, Nyborg/Faaborg (Akademisk Kugleklub), Simon Simonsen og Mikael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj), Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark, John Petersen og Helmuth Westergaard, Gram (Slotsbyen).

IMG 0388

Her kom både Søren/Nicolaj og Gitte/Vagn godt fra start med hole-in-one på henholdsvis hul 2 og 3. Det betød at Gitte/Vagn havde 5 slag og Søren/Nicolaj 6, men John/Helmuth havde 7 og Simon/Mikael 10.
Halvvejs var Søren/Nicolaj kommet foran med 14 slag, Gitte/Vagn havde 15, John/Helmuth 16 og Simon/Mikael 18.
På de næste 3 huller spillede Gitte/Vagn godt, og kom foran med 21 slag mod Søren/Nicolajs 22, John/Helmuths 23 og Simon/Mikaels 26 slag,
Gitte/Vagn fortsatte det stabile spil, så de endte på 28 slag, mod Søren/Nicolajs 31, John/Helmuths 31 og Simon/Mikaels 33 slag.

Semifinale 4

Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Mette og Michael Juul, Lundsmark, Kate Jönsson og Jan Dyrok, Nr. Aaby/Asperup (Baskerne), Mads Madsen og Ole P. Hansen, Kolding/Lunderskov (KØK).

IMG 0390

Der var 7 slag til Mette/Michael og Kate/Jan efter 3 huller. Derefter fulgte Mads/Ole med 9 og Lis/Anders med 10.
Så trak Mette/Michael fra med kun 13 slag halvvejs. Herefter kom Kate/Jan med 15, Mads/Ole med 17 og Lis/Anders med 18.
Mette/Michael førte stadig efter 9 huller - nu med 22 slag. Herefter var det nu Mads/Ole med 24, Kate/Jan med 25 og Lis/Anders med 26.
I sidste ende vandt Mette/Michael med 29 slag, foran Mads/Ole 31 slag og Kate/Jan og Lis/Anders begge med 34 slag.

Finale

Mette og Peter L. Christensen, Odense/Ødis Kroge (Akademisk/KØK), Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin), Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark, Mette og Michael Juul, Lundsmark.

IMG 0382

Ingelise/Verner startede rigtig skidt med 11 slag på de første 3 huller. Mette/Michael havde 7 og de 2 andre par 8 slag.
Halvvejs var det Mette/Peter og Gitte/Vagn der førte med 15 slag, med Mette/Michael på 17 og Ingelise/Verner med 18.
Så var der bytte så den anden spiller skulle slå ud, og det ændrer af og til et og andet i ParKrolf.
Da der var spillet 9 huller førte Mette/Peter med 22 slag tæt forfulgt af Gitte/Vagn med 23 og Mette/Michael med 24. Ingelise/Verner havde 26.
Efter 11 huller stod Mette/Peter og Gitte/Vagn lige med 28 slag. Mette/Michael havde 30 og Ingelise/Vagn 33.
På sidste hul kiksede Michael sit toer put, men kom til at ligge foran hullet så han var i vejen for både Peter og Gitte på en gang.
Peter skulle slå først og lå bedre end Gitte, så med lidt held og brug af jordens krumning kom kuglen i hul.
Inden Gitte skulle slå, var det Ingelises tur, og hun kom til at ligge så kun mirakler kunne give en toer til Gitte.
Gitte søgte miraklet, men det kiksede helt og så var Mette/Peter igen mestre i ParKrolf - deres 6 titel sammen - med 30 slag.
Gitte/Vagn endte på 33 slag lige som Mette/Michael og endelig Ingelise/Verner med 36 slag. Gitte/Vagn vandt omkampen om 2. og 3. pladsen.

DSCF5798
Mette, Peter, Ingelise, Verner, Michael, Mette, Gitte og Vagn.

1) Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 30 slag..
2) Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark (Lundsmark) 33 slag (omkamp).
3) Mette og Michael Juul, Lundsmark (Lundsmark) 33 slag (omkamp).
4) Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin).

Statistik, resultater og billeder

Bane 1: Gennemsnit 31,4. Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK)  og Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin) - 24 slag.

Bane 2: Gennemsnit 34,0. Simon Simonsen og Mikael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj) - 26 slag.

Bane 3: Gennemsnit 34,0. Ruth og Niels Peter Carstensen, Toftlund (Slotsbyen) - 26 slag.

Bane 4: Gennemsnit 33,7. Bent Pedersen og Erik Kamper, Nysted (Nyserne) og Anne Marie og Vagn Hugger, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 26 slag.

Resultater: KampspilSlagspilAlfabetisk

Ranglister: World Cup listen og Verdensranglisten