Inge og Svend Larsen vandt kampspil og Hanne og Peter Majnz vandt slagspil ved VM for par i Ødis.

 

VM for par i Ødis

VM for par blev afholdt i Ødis lørdag den 9. juni, og lad det være sagt med det samme - vejret var blæsende, koldt og til tider vådt. Egentlig startede det helt fint, men det blev dårlige og dårligere i løbet af dagen. Altså stort set som sædvanlig.

dscf3888

Jeg havde valgt at prøve at spille på 2 baner. Det har vi tit gjort tidligere uden problemer, og jeg tror også det kan lade sig gøre rent teoretisk, men med en så stram en tidsplan, er det ikke muligt at indhente tabt tid igen. Og man vil altid tabe lidt tid her og der. Spillere og dommere er ikke lige klar, fotografer vrimler rundt på banerne, dommere og spillere har diskussioner undervejs, og det er alt sammen noget der skal være tid til. Konklusionen er at vi skal spille på 4 baner når der er så mange deltagere - 146 par i dette tilfælde.

dscf3831

Vi blev altså forsinket undervejs, og det kæmpede Ib og Tove med ved dommerbordet, men de klarede det rigtig flot.

dscf3830

Der var fællesspisning i Ødishallen, og det var sådan set fint nok. Der var lige 2 ting der forstyrrede lidt. Dels var maden forsinket og dels var det lige oven i Danmarks første kamp mod Holland ved fodbold EM (vi skulle nok have haft en storskærm).
Da der var ledig tid til maden kom frem, afholdt vi præmieoverrækkelse inden spisningen, og det udfyldte da lidt af ventetiden, men ikke det hele.
Maden kom, og så var der hektisk aktivitet for at få det anrettet, og jeg synes det gik hurtigt. Om det var min sult eller om det var maden eller måske begge dele ved jeg ikke, men jeg synes det var værd at vente på.

dscf4001

Generelt synes jeg det var et udmærket stævne med plads til lidt forbedringer, men det vil der jo altid være. Det var Krolfklubben i Ødis Kroges 20 år jubilæumsstævne og som sådan er vi meget tilfredse.

Slagspil

Alle spillede 4 runde - 2 på hver bane. Første gang man var på en bane var det den ene spiller der skød først, anden gang var det så den andens tur til at skyde først.
Baner på en flad fodboldbane bliver ofte meget nemme, men ved kun at have 2 baner, havde vi flere forhindringer og så kunne vi lave nogle af hullerne med længere afstande end normalt. Et par steder var skråningerne udnyttet. Det gav en del slag, uden at der var mange 10'ere med efterfølgende forsinkelse.
Da slagene blev talt sammen, stod det klart at Hanne og Peter Majnz fra Viuf (KØK) var vinderne med i alt 120 slag.
Nummer 2, 3 og 4 havde alle 122 slag. I sådanne tilfælde er det bedste runde der bestemmer placeringerne, og nr. 2 blev derfor Hans Johnsen og Niels O. Nielsen fra Vamdrup (KØK) med en bedste runde på 25 slag, som også var dagens bedste. Nummer 3 blev Inge og Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne) med en bedste runde på 26 slag. Så synes jeg også at Else og Hans Jacob Koch Hansen, Skodborg (Kongeå) skal nævnes, når de nu var så tæt på en placering.

dscf3994Nr. 1: Peter og Hanne Majnz, Viuf (KØK), Nr. 3: Svend og Inge Larsen, Fjelstrup (Agrarerne), Nr. 2: Niels O. Nielsen og Hans Johnsen, Vamdrup (KØK).

Kampspil

I kampspillet blev der spillet om point, og kun de 16 bedste gik videre. Havde man 72 point var man videre, og dem var der 15 af. Et enkelt par skulle findes mellem dem der havde 70 point, og så gælder det om at have flest 1. pladser, dernæst delte 2. pladser, så 3. pladser osv. Her var det Karen og Niels Dixen der slap igennem nåleøjet med to 1. pladser, en delt 1. plads og en 3. plads.
Nu var de det eneste par med denne kombination, men havde der været andre, havde vi set på antal slag for at finde parret der skulle videre.
De 16 par blev fordelt i 4 semifinaler á 4 par, hvorfra kun vinderne gik videre til finalen, og det er placeringerne i de indledende kampe der afgør hvem der spiller imod hvem.

dscf3845Nr. 2 ved DM i kampspil - Lis - og danmarksmesteren i slagspil - Jes - blev nr. 17 og lige uden for semifinalerne.

Semifinale 1

Hans Johnsen og Niels O. Nielsen, KØK - Anne Sjørup og Sten Andersen, KØK - Mette og Peter Christensen, KØK - Karen og Niels Dixen, Agrarerne.

Det var en lige pulje, hvor vi skulle hen til de sidste 3 huller før der kom en afgørelse. Alle 4 par var med helt fremme til og med hul 9, men lad mig tage det fra en ende af.
Efter 3 huller var stillingen 7-7-7-9 med 9 til Karen/Niels.
Efter 6 huller var det 16-16-17-17 og efter hul 9 var stillingen 24-25-25-24. Det var altså Hans/Niels og Karen/Niels der var i spidsen, men Anne/Sten og Mette/Peter var lige efter.

dscf3923

På hul 10 gik det helt galt for Hans/Niels hvor en 6'er ødelagde alt. Niels/Karen slap derfra med en 2'er og resten brugte 3.
På næste hul hentede både Anne/Sten og Mette/Peter et slag på Karen/Niels, men de satte det til igen på hul 12, så Karen og Niels Dixen vandt sikkert med 31 slag foran Mette/Peter med 33, Anne/Sten med 34 og Hans/Niels med 35 slag.

dscf3969

Semifinale 2

Inge og Svend Larsen, Agrarerne - Ulla og Helge Jacobsen, Fuglsang - Lene Henriksen, KØK og Hanne Kristensen, Nyborg - Britta Ravn og Peter Jessen, Christiansfeld.

I denne pulje var der allrede stor spredning efter 3 huller. Ulla/Helge havde lavet hole-in-one på hul 3 og førte med kun 5 slag. Inge/Svend havde 8 lige som Brita/Peter og sidst var søstrene Lene og Hanne med 11 slag efter en skidt start. Søstrene er direkte efterkommere af spillets opfinder, Frits, så de har det ikke fra fremmede.
På hul 4 løb Brita/Peter ind i en 10'er, og så var det hele ødelagt for dem.

dscf3856

Efter hul 6 var stillingen 16-12-19-23, så der var stor spredning med Ulla/Helge forrest.
På hul 9 vendte bøtten, idet Ulla/Helge fik en 6'er og Inge/Svend fik en 2'er, så stillingen nu var 23-24-27-32, med Inge/Svend forrest.
På de sidste huller trak Inge/Svend endnu mere fra og vandt med 31 slag foran Ulla/Helge med 33, Lene/Hanne med 38 og 43 til Brita/peter.

dscf3883

Semifinale 3

Helmuth Westergaard og Frede Søbye, Fuglsang - Else og Hans Jacob Koch Hansen, Kongeå - Krista og Alfred Hansen, Kongeå - Erik og Judith Mathiesen, KØK.

Alle startede faktisk lidt halvskidt, men Judith/Erik havde 1 godt hul hvor de fik hole-in-one, så efter 3 huller førte de. Stillingen var 10-10-11-7.
På hul 4 fik Krista/Alfred hole-in-one, men Judith/Erik holdt fast i føringen. Stillingen var nu efter hul 6 21-18-17-15.

dscf3844

På de næste 3 huller brugte Judith/Erik en del slag, så stillingen nu var 30-29-26-26.
På hul 11 kom Judith/Erik foran med en enkelt pind, men da Krista/Alfred kun brugte 2 slag på sidste hul og Judith/Erik kom til at bruge en 4'er, så vandt Krista/Alfred med 34 slag foran Judith/Erik med 35, Helmuth/Frede med 37 og Else/Hans Jacob med 38 slag.

dscf3939

Semifinale 4

Ingrid Nielsen og Frede Madsen, Aktivisterne - Hanne og Peter Majnz, KØK - Lilian og Jens Chr. Petersen, Fuglsang - Bent Pedersen og Erik Kamper, Nyserne.

Det startede fint for Ingrid/Frede som var foran med 8 slag efter hul 3, men da resten havde 9 slag, var det jo ikke den store føring.
Det havde dog også ændret sig til en føring til Hanne/Peter efter hul 6. Stillingen var nu 17-15-16-17.

dscf3837

Hanne/Peter holdt fast i føringen, så efter hul 9 stod der 27-23-25-25.
Bent/Erik halede lidt ind til sidst, men det var for sent. Hanne/Peter vandt med 31 slag foran Bent/Erik med 32, Lilian/Jens Chr. med 33 og Ingrid/Frede med 36 slag.

dscf3867

 

Finale

Finalen endte i regnvejr, men det forhindrede jo ikke deltagerne i at spille fin krolf.
Til gengæld var der ingen fotografer på banen, så der er ikke et eneste billede fra kampen. Jeg har så indsat andre billeder i stedet for - bare til pynt.

dscf3834

Finn Knudsen fra Tirslund var dommer, hvilket han klarede perfekt.

dscf3948

Efter 3 huller havde Hanne/Peter 7 slag, lige foran Inge/Svend med 8 slag. Karen/Niels og Krista/Alfred havde 9 slag.
Efter 6 huller var det ændret til 15 slag til Hanne/Peter, 17 til Inge/Svend, 18 til Krista/Alfred og 19 til Karen/Niels.

dscf3838

Så skiftedes der startspiller og efter hul 9 var stillingen så den, Hanne/Peter pludselig stod lige med Krista/Alfred på 24 slag. Inge/Svend var lige efter med 25 slag og Karen/Niels var hægtet lidt af med 28 slag.

dscf3839

Hul 10 ændrede sagen en del, da Inge/Svend fik en hole-in-one og de andre fik en 3'er.
Hanne/Peter kom dog stærkt tilbage og fik udlignet på hul 12, så Inge/Svend og Hanne/Peter begge havde 31 slag, Krista/Alfred 33 slag og Karen/Niels 37 slag.
Så var der omkamp, og her viste det sig at Inge/Svend var de bedste, så nye verdensmestre i krolf for par blev Inge og Svend Larsen, Agrarerne.

dscf3999Svend og Inge Larsen, Peter og Hanne Majnz, Krista og Alfred Hansen, Karen og Niels Dixen.

1) Inge og Svend Larsen, Fjelstrup (Agrarerne) - 31 slag - efter omkamp.
2) Hanne og Peter Majnz, Viuf (KØK) - 31 slag.
3) Krista og Alfred Hansen, Skodborg (Kongeå) - 35 slag.
4) Karen og Niels Dixen, Fjelstrup (Agrarerne) - 37 slag.

Statistik og resultater

Bane 1: Gennemsnit 34,8 - bedste runde: Lis Bonde og Niels Lund, Tirslund 25 slag.

Bane 2: Gennemsnit 35,6 - bedste runde: Hans Johnsen og Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) 25 slag.

dscf3991Lis Bonde og Niels Lund, Tirslund, Niels O. Nielsen og Hans Johnsen, Vamdrup (KØK).

Her er en alfabetisk liste på fornavn. Kan du ikke finde dit resultat, så prøv din makkers fornavn i stedet for Her er listen.

Den aktuelle verdensrangliste og den aktuelle Word Cup liste.

Billeder og TV

Her er et link til et show med alle billeder.

Her er et linkt til TV-Syd der var til stede og filmelde Grethe og Olav

dscf4003TV stjernerne Grethe og Olav Petersen, Ødis (KØK).

dscf3843Et par fynske formænd ordner verdenssituationen.

dscf3847Tastepige Simone, Tove fra stævneudvalget og tastepige Mette har alle måttet vige for formanden.


dscf3859Klubben STUD's medlemmer

dscf3889Dommer Jan Dyrok har kæmpet med regn og vind, så vidt jeg kan se.