Lidt om årets erfaringer og et lille kig i krystalkuglen

 

Holdturneringen

Holdturneringen skulle efter planen være spillet færdig, selv om der mangler et par resultater. Det har nu ingen praktisk betydning overhovedet.
Meget kan man sige om Covid 19, men det har været til en del ulejlighed – for nu at bruge en lettere omskrivning af Storm P.’s omtale af Hitler.
Tilmeldingen skred frem efter planen og vi fordelte holdene i håbet om hurtig åbning af landet, men sådan skulle det ikke gå.
Vi skiftede taktik og åbnede for en mini turnering med naboklubberne, for så vidt det kunne lade sig gøre – uden at det gjaldt noget.
Det er, så vidt jeg er orienteret om, gået stille og roligt, og ingen er blevet smittet under krolfkampene.
De fleste har savnet det sociale samvær under og efter kampene, men lidt snak bliver det jo altid til.
Nogle har mødt dem de plejer at møde, og andre har fået helt nye modstandere, og nogle har mødt modstandere der var en stor mundfuld, men det var der ikke så meget at gøre ved i år.
Jeg håber alle har fået det bedst mulige ud af det.

Specielt om Sydjylland
Region Sydjylland består jo af regionerne Sydvest, Sydøstjylland og Sønderjylland.
Fordelen ved at have en turnering der er fælles for de 3 regioner er, at man ved at dele holdene ind efter styrke – altså i divisioner – møder man oftere hold der er nogenlunde lige så gode og dermed spændende kampe. Desuden kan vi med mange hold nemmere blande modstanderne, så det ikke altid er de samme modstandere.
Prisen for disse fordele er lange afstande.

Nu har vi så prøvet at spille med naboerne – så vidt muligt.
Altså forholdsvis korte afstande for mange hold, men som tidligere nævnt, var der nogen der mødte modstandere der var en rigelig stor mundfuld.
HVIS vi delte region Sydjylland op i de 3 (eller måske kun 2 regioner sammen), tænker jeg at regionerne selv måtte bestemme hvordan turneringen skulle afvikles. Det kan være en flad struktur som i region Østjylland eller med divisioner som på Fyn. Frit valg.
Men for de mindre regioners vedkommende, kan det ikke undgås at de store klubber kommer til at dominere – specielt mht. antal hold. Jeg tænker her på Lundsmark i Sydvest, Slotsbyen i Sønderjylland og KØK i Sydøstjylland. Det vil give nogle interessante lokalopgør og kortere afstande til udekampe, men det sjoveste er jo at komme ud og prøve andre baner man ikke kender i forvejen.

Dette var mine tanker om året der gik.

Fremtiden

Skuer vi fremad til 2021, sørger Corona for at det er ret tåget. Vi planlægger dog det hele, som om det bliver et normalt år, hvis ellers sådan nogle findes mere.
Vi havde jo gjort arbejdet med at fordele holdene i puljer, så for så vidt holdene tilmelder sig igen, bliver det nogenlunde samme puljeinddeling som var planlagt til 2020.
Men vi har jo et spøgelse som kan ændre alt, så vi må vente og se hvad der sker.