Krolfklubben i Ødis Kroge 2 vandt DM for 10. gang.

Der blev spillet  ved Bredstrup-Pjedsted hallen i nærheden af Fredericia, hvor det hele blev styret  af Ole Reeckmann, Idylparken og Sonja Rosendahl.ViGo'e.

Der var 6 hold i slutspillet. Det var 1 fra Midtjylland Øst, 1 fra Hovedstaden, 1 fra Storstrøm, 1 fra Fyn og 2 fra Sydjylland.

De 6 deltagere var:

Midtjylland Øst: Kuglerne 1 fra Gjessø
Hovedstaden: Østerbro 1 fra Kbh.
Storstrøm: Nyserne 1 fra Nysted
Fyn: Baskerne 2 fra Asperup
Sydjylland pulje A: Agrarerne 4 fra Haderslev
Sydjylland pulje B: KØK 2 fra Ødis Kroge

Først var der lodtrækning, hvilket gav 3 kampe med 2 hold.
Da der ikke var så meget plads på banen, startede man kun 3 doubler af gangen. Pladsmessigt en god beslutning, da det ellers ville blive meget trangt, men tidsmæssigt satte vi nok ca. 1 time til på den konto. Vejret var imidlertid godt med fine temperaturer, sol og kun ganske lidt vind. En dejlig dag til krolf.

dsc02899
Nysere og Agrarere følger spændt kampene.

Banen var ikke så lang, men den havde skrå flader visse steder, forskelligt græs, små huller og en hulens masse humbler, knolde og ujævnheder, så banen var faktisk temmelig uberegnelig og svær. Tilfældigheder kom til at betyde en del, men det gør de sådan set altid i krolf.

dsc02896
Laus fra Kuglerne spiller allerede godt, trods sin manglende erfaring. Ham hører vi garanteret mere til fremover.

KØK 2 startede med at spille mod Kuglerne 1, og det havde KØK helt styr på og de vandt klart med 12-4.

Agrarerne 4 spillede mod Østerbro 1, og det blev en meget lige affære. Holdene fulgtes ad via 2-2 og 4-4 til 6-6. Herresinglerne skulle så afgøre sagen.
Agrarerne førte ned 2 slag, så de kunne faktisk nøjes med 2 uafgjorte singler, og den ene endte faktisk uafgjort, men den anden faldt ud til Østerbros fordel, så de vandt med 9-7. Umiddelbart en lille overraskelse, da hold fra region Sydjylland normalt er meget stærke. Østerbro er imidlertid gået en hel del frem det sidste år, og det kunne nu ses på resultattavlen.

Baskerne 2 og Nyserne 1 mødtes i den sidste kamp, og Baskerne var som regerende mestre favoritter. De var da også klart bedre end Nyserne og vandt sikkert med 11-5.

dsc02891
Dette kan ske. Ingen af kuglerne er i hul.

Nu blev der så spillet en 3-holds kamp om placeringerne 1-2-3 og en anden 3-holds kamp om placeringerne 4-5-6.

En 3-holdskamp spilles på den måde, at der laves 3 holdkort, så der reelt spille 3 kampe på en gang. Hold A-mod B, Hold A mod C og hold B mod C. Holdet med flest point vinder. Hvis 2 hold står lige, så er det målscoren der afgør sagen.
Når en spillers resultat føres ind på holdkortene, skal det altså skrives 2 steder.

I kampen om 4-5-6. pladsen, vandt begge hold over Kuglerne 1. Nyserne vandt 11-5 og Agrarerne 15-1. Indbyrdes mellem Agrarerne 4 og Nyserne 1 endte kampen 8-8, efter at Nyserne havde ført med 4 pinde fra start, men Agrarernes herrer spillede bedst i singlerne og udlignede. Så havde begge hold 3 point, og så var det scoren der afgjorde sagen. Her var Agrarerne bedst med 23-9 mod Nysernes 19-13.

I finalen startede det meget lige. Da doublerne var spillet stod KØK 2 lige 4-4 med begge hold. Baskerne 2 førte 5-3 over Østerbro 1. Damesinglerne bragte KØK foran med 8-4 mod Østerbro, men mod Baskerne stod det stadig lige - nu 6-6. Baskerne førte 7-5 over Østerbro.
Så kom herresinglerne, hvor KØK 2 vandt dem begge over begge hold, så det blev en sejr på 12-4 over Østerbro og 10-6 over Baskerne, og hermed var KØK 2's 10. DM i hus.
Da begge herrer fra Østerbro slog Baskerne, endte det med sejr til Østerbro på 9-7 over Baskerne. Det var så endnu en overraskelse fra Østerbros side og understreger bare deres fremragende sæson. At afslutte den med en sølvmedalje er rigtig flot, efter at have vundet alle 10 kampe i region Hovedstaden.
En bronzemedalje er faktisk også flot, men Baskerne 2 havde nu nok sat næsen op efter noget mere. De kommer nok igen til næste år, og så er der lagt i kakkelovnen, vil jeg tro.

dsc02905-1
Kuglerne 1 fra Gjessø - Region Midtjylland Øst
Hanne Else Knudsen, Axel Schollert, Laus Rasmussen, Esther Jensen.

dsc02907-1
Nyserne 1, Nysted - Region Storstrøm
Mona Madsen, Bent  Pedersen, Ivar Christensen, Ilse Christensen, Nanna Christensen.

dsc02909-1
Agrarerne 4 - Puljevindere region Sydjylland
Annelene Lauritzen,
Anna Mikkelsen, Niels Dixen, Karen Dixen, Svend Mikkelsen, Hans Peter Lauritzen.

dsc02913-1
Baskerne 2 - Region Fyn
Christina Rasmussen, Lene Rasmussen, Henning Albrechtsen, Niels Knudsen, John Nielsen.

dsc02916-1
Østerbro 1 - Region Hovedstaden
Freddy Braagaard, Per Meisner, Jannie Termansen, Jette Ibsen.

dsc02921-1
KØK 2 - Region Sydjylland
Sandra Nørby, Anders Zacho Jørgensen, Lene Henriksen, Søren Christensen,
Bente Gravesen, Tonny Gravesen, Ib Svangren, Peter Christensen.

Her er billeder fra alle slutspil. Følg dette link.