Permanente artikler

Indendørs krolf

Indendørs krolf er i DKU forholdsvis nyt, men her er lidt oplysninger.

Regler for kørsels-, bro- og mødepenge

Hvad kan man få penge til?

Tilskud

Tilskud til projekter i DKU klubber

VinMedMere

krolfbutikken

Audika

I 2020 skal vi til Nysted på Lolland.

DM er henlagt til Nysted Stadion lørdag den 16. maj med Nyserne som medarrangører.
     Eventuelle overnatningsmuligheder i Nysted.
     Nysted Camping (lejligheder, hytter ) 54870917
     The Cottage - hotel 54871887
     Hotel Nysted Havn 54871607
     Den Gamle Gaard - Stubberupvej (3 km) 54871550

 

LuftfotoS

DGI's landsstævne - en stor oplevelse

af Peter L. Christensen, KØK/DKU

For flere år siden lovede jeg mig selv at jeg ville opleve DGI's landsstævne - altså bare som tilskuer.

I Esbjerg 2013 var der lidt demonstrationskrolf, men det var ikke nået med på det officielle program, så kun ganske få indviede opdagede det var der. Desuden var det lagt langt fra andre aktiviteter, så der var heller ingen der fandt det ved et tilfælde.

Da krolf kom med på det officielle program i Aalborg 2017, så skulle jeg altså med som deltager, og Lene lod sig overtale. Indmarch og gymnastikopvisning er ikke lige os, og da det foregik torsdag fra 16 til 20, passede det jo fint med ankomst kl. ca. 20 efter arbejdet var slut i Fredericia for mit og Odense for Lenes vedkommende.
Vi er for gamle og magelige til at sove i sovepose i en gymnastiksal, så vi havde booket et hotelværelse i centrum - i gå afstand fra krolfbanerne - også med mine ben.
Vi gik på restaurant for at spise, og selv om der var mange i byen og de havde travlt, så var det til at komme til. Senere var vi på havnen, hvor der var flere scener med musik og en masse liv. Ganske hyggeligt.

Krolf var placeret i Østre anlæg, som var et fremragende sted midt i byen med plads til 2 udfordrende baner. De så lette ud ved første øjekast, men ved nærmere bekendskab viste det sig at de var sværere end først antaget.

Spil2

Fredag var der individuelle stævner. Man spillede 1 runde på hver bane, og det var det. Vi var færdige ca. ved middagstid.
Hos damerne vandt  Lise Hjorth, Uggelhuse med 59 slag (dagens bedste score) foran Lene Henriksen, KØK med 66 slag og Bente Grænse, Tranberg med 68 slag.

Damer123
Lene, Lise, Bente.

Hos herrerne var det Peter Bonde, Bolderslev med 65 slag der vandt. Her blev Peter Lyngdal Christensen, KØK nummer 2 også med 65 slag og Knud Bjerre, Lystrup nr. 3 ligeledes med 65 slag. Peter og Knud måtte spille om 2. og 3. pladsen, da deres runder var 100% ens. Peter Bonde havde bedste runde, så han var vinderen.

Herrer123
Knud, Peter C., Peter B.

Vi spiste frokost et lille listigt sted udendørs med 2 sølvmedaljer. Det var sådan set helt fint.
Vi så lidt på byen og listede hjem til hotellet og slappede af, inden vi gik en tur i byen og hørte musik og så en kop øl nøjere efter i sømmene.
Jeg havde bestilt bord på et pizzaria, som viste sig at være et af de bedre. Jeg kan anbefale Il Ristorante Fillini i Aalborg.
Herefter var der mere gåtur og musik i gaderne i Aalborg.

Tra

Lørdag var det så tid til par krolf - også kaldet skilsmissekrolf. Lene og jeg tog chancen og stillede op, og vi spillede en ok første runde, mens den anden var en tynd kop te, uden at være en rædselsrunde.

Spil1

Vindere blev Kirsten og Andreas, Bolderslev med 65 slag foran Lene Henriksen og Peter Lyngdal Christensen, KØK med 67 slag og Bente og Mogens Grænse, Tranberg også med 67 slag. Lene og Peter havde dog gået bedste runde af de 2 par.

Par123
Peter, Lene, Kirsten, Andreas, Mogens, Bente.

Egentlig havde vi planlagt at blive 1 dag mere, men en fætter/kusine fest med indbygget 60 års fødselsdag i Århus kom i vejen.

Alt i alt en god oplevelse. Faktisk så god, at vi kunne finde på at deltage igen. Hvis man kun er med for krolfstævnets skyld, så er det ikke særlig attraktivt, da stævnet er ret lille og hurtigt overstået og temmelig dyrt, men indregner man alt det andet man kan opleve, så er det alligevel pengene værd.

Grethe Bjerre, Villersø skrev følgende på Facebook:

Landsstævne 2017 er forbi
Både stunder i sol og i regn. En rigtig god oplevelse.
Omkring 130 interesserede kom forbi i løbet af de to dage og prøvede at spille krolf. Det var flere, end vi havde drømt om.
Til de 2 stævner deltog 86. En succes for krolfen.

krolfbutikken Caverion
HVB2 HVB1

ParKrolf i Ødis

Kort fortalt et meget vellykket stævne med fremragende vejr og en formand for den jubilerende klub - KØK - og unionen, der var så ugæstfri at vinde begge titler sammen med datteren.

Vejret var fremragende. Lidt blæsende på de nederste baner, men det gjorde ikke så meget, da vinden ikke var isnende.
Når vejret er godt, plejer krolfstævner at være ganske vellykkede og det var dette også.
Nu er skribenten både formand for den arrangerende klub og DKU og den der står for selve turneringen, så det bliver sådan noget underligt ros af sig selv, men sådan må det være, for lige meget hvilken kasket jeg tager på, synes jeg det var et vellykket stævne. Der skal lyde en stor tak til alle KØK's hjælpere med Kirsten Lund og Sten Andersen i spidsen.

DSCF5788

Stævnet blev åbnet med tale af Ole Alsted, formand for fritidsudvalget i Kolding Kommune. Han havde fået med at det også blev kaldt skilsmissekrolf, så han tilbød at ordne det ambulant hvis det skulle gå så galt.
Ole slog det første symbolske lag slag, og det var et ganske fornuftigt slag, som tyder på han nemt kunne lære at spille krolf.

IMG 0316

Der var lavet 5 baner på tværs af de eksisterende. Nogle huller var genbrugt, men fra nye vinkler og andre var helt nye, så der var ikke den store hjemmebanefordel,
De 4 baner blev brugt til de indledende spil og den 5. kom i brug ved semifinale og finale.
Banerne var ikke flade som vi er vandt til fra fodboldbanerne - heldigvis - og de var også en anelse længere ved nogle af hullerne. Alt sammen rigtig fint konstrueret.

IMG 0331

Der blev spillet stille og roligt dagen lang og undervej var der tændt op i grillen, hvor man kunne købe sig en pølse og noget at drikke. Ikke det store, men nok til at holde sulten fra døren.

IMG 20170617 135406

Samaritterne havde heldigvis intet at lave, men som de selv sagde "en kedelig vagt er en god vagt". Tak til samaritterne.

IMG 20170617 135028

Efter spillet gik alle ind i hallen og fik noget at spise. Igen var der intet at klage over og alle fik forhåbentlig hvad de kunne spise. Der var i hvert fald mad nok og det var godt mad.

IMG 20170617 192231

Til sidst var der præmieoverrækkelse til alle vinderne, men også sekundære placeringer og hjælpere blev belønnet. Jeg havde nemlig fået fat i en hulens masse småkager som blev delt ud med rund hånd.

Slagspil

IMG 0320

Alle spillede på de samme 4 baner, så til slagspil var det bare at tælle slag, og så viste det sig at Mette og Peter Lyngdal Christensen havde vundet med 113 slag. Mette er datter til Peter og vokset op i Ødis Kroge, men bor i Odense hvor hun stiller op for Akademisk Kugleklub. Peter er formand for KØK og som sådan på hjemmebane, så måske der alligevel var lidt hjemmebanefordel.
På 2. pladsen kom Asta og Børge Christensen fra Rødding med 114 slag. Der er så vidt vides ingen familiære relationer mellem de 2 familier Christensen i dette tilfælde.
Men det er der på 3. pladsen, da Mettes storebror sammen med kammeraten Nicolai Aaskoven fra Faaborg sneg sig ind på en 3. plads med 116 slag. En god dag for familien Christensen.

DSCF5800
Mette, Peter, Børge, Asta, Søren, Nicolaj, Lis, Anders, Mette, Michael.

1) Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 113 slag..
2) Asta og Børge Christensen, Rødding (Rødding) - 114 slag.
3) Søren Lyngdal Christensen, Nyborg  og Nicolai L. Aaskoven, Faaborg (begge Akademisk Kugleklub) - 116 slag.
4) Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK) - 117 slag.
5) Mette og Michael Juul, Lundsmark (Lundsmark). - 117 slag.

Kampspil

Ved ParKrolf stævner er det slagspillet der danner grundlag for kampspillet, hvilket betyder at de 16 bedste fra slagspillet går videre til semifinalerne.
Havde man brugt 120 slag eller derunder var man sikre, og dertil kom 2 ud af 3 par med 121 slag.
Da nr. 16 Anne Marie og Vagn Hugger skulle i byen og derfor ikke kunne spille semifinale, overtog Winnie og Erik Christensen (lad os få flere Christensen med) pladsen.

Semifinale 1

Mette og Peter L. Christensen, Odense/Ødis Kroge (Akademisk/KØK), Niels O. Nielsen og Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Dorte Haumann og Hans Jørgen Kahl, Øster Lindet, Winnie og Erik Christensen, Haarby.

IMG 0373

Det startede ikke så godt for Winnie/Erik der havde 9 slag efter 3 huller, men det var ikke håbløst, for Mette/Peter og Niels/hans havde 8 og Dorte/Hans Jørgen 7.
Efter 6 huller var det endnu mere lige. Winnie/Erik var "håbløst" bagud med 17 lag, hvor resten havde 16.
Efter 9 huller stor Mette/Peter og Niels/hans lige med 24 slag, Dorte Hans Jørgen havde 25 og Winnie/Erik havde 26.
På de sidste 3 huller spillede Mette/Peter fornuftigt og de 3 andre par havde nogle småproblemer, så Mette/Peter vandt med 31 slag foran Niels/Hans med 33, Dorte/Hans Jørgen med 34 og Winnie/Erik med 35 slag.

Semifinale 2

Asta og Børge Christensen, Rødding, Elinor og Flemming Jørgensen, Bevtoft, Lisbeth og Hans Peder Grave, Ødis (Madholdet), Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin).

IMG 0317

Lisbeth/Hans Peder kom rigtig godt fra start med 6 slag på de 3 første huller, og da de andre par havde 9, 10 og 10 slag, havde de allerede et lille hul. Ingelise/Verner var dem der havde 9.
Efter 6 huller havde Lisbeth/Hans Peder 14, Ingelise/Verner 16, Elinor/Flemming 17 og 19 slag til Asta/Børge.
Spændingen steg da der var spillet 9 huller, for nu førte Lisbeth/Hans Peder kun med 1 slag foran Ingelise/Verner. De havde 21 og 22 slag, mens der var 25 og 27 til Elinor/Flemming og Asta/Børge.
Lisbeth/Hans Peder sluttede ikke godt, samtidig med at Ingelise/Verner spillede pænt, og det betød at Ingelise/Verner endte på 30 slag mod Lisbeth/Hans Peders 31. Elinor/Flemming endte på 34 og Asta/Børge på 36.

Semifinale 3

Søren L. Christensen og Nicolaj Aaskoven, Nyborg/Faaborg (Akademisk Kugleklub), Simon Simonsen og Mikael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj), Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark, John Petersen og Helmuth Westergaard, Gram (Slotsbyen).

IMG 0388

Her kom både Søren/Nicolaj og Gitte/Vagn godt fra start med hole-in-one på henholdsvis hul 2 og 3. Det betød at Gitte/Vagn havde 5 slag og Søren/Nicolaj 6, men John/Helmuth havde 7 og Simon/Mikael 10.
Halvvejs var Søren/Nicolaj kommet foran med 14 slag, Gitte/Vagn havde 15, John/Helmuth 16 og Simon/Mikael 18.
På de næste 3 huller spillede Gitte/Vagn godt, og kom foran med 21 slag mod Søren/Nicolajs 22, John/Helmuths 23 og Simon/Mikaels 26 slag,
Gitte/Vagn fortsatte det stabile spil, så de endte på 28 slag, mod Søren/Nicolajs 31, John/Helmuths 31 og Simon/Mikaels 33 slag.

Semifinale 4

Lis og Anders Hundebøll, Fredericia (DKK), Mette og Michael Juul, Lundsmark, Kate Jönsson og Jan Dyrok, Nr. Aaby/Asperup (Baskerne), Mads Madsen og Ole P. Hansen, Kolding/Lunderskov (KØK).

IMG 0390

Der var 7 slag til Mette/Michael og Kate/Jan efter 3 huller. Derefter fulgte Mads/Ole med 9 og Lis/Anders med 10.
Så trak Mette/Michael fra med kun 13 slag halvvejs. Herefter kom Kate/Jan med 15, Mads/Ole med 17 og Lis/Anders med 18.
Mette/Michael førte stadig efter 9 huller - nu med 22 slag. Herefter var det nu Mads/Ole med 24, Kate/Jan med 25 og Lis/Anders med 26.
I sidste ende vandt Mette/Michael med 29 slag, foran Mads/Ole 31 slag og Kate/Jan og Lis/Anders begge med 34 slag.

Finale

Mette og Peter L. Christensen, Odense/Ødis Kroge (Akademisk/KØK), Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin), Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark, Mette og Michael Juul, Lundsmark.

IMG 0382

Ingelise/Verner startede rigtig skidt med 11 slag på de første 3 huller. Mette/Michael havde 7 og de 2 andre par 8 slag.
Halvvejs var det Mette/Peter og Gitte/Vagn der førte med 15 slag, med Mette/Michael på 17 og Ingelise/Verner med 18.
Så var der bytte så den anden spiller skulle slå ud, og det ændrer af og til et og andet i ParKrolf.
Da der var spillet 9 huller førte Mette/Peter med 22 slag tæt forfulgt af Gitte/Vagn med 23 og Mette/Michael med 24. Ingelise/Verner havde 26.
Efter 11 huller stod Mette/Peter og Gitte/Vagn lige med 28 slag. Mette/Michael havde 30 og Ingelise/Vagn 33.
På sidste hul kiksede Michael sit toer put, men kom til at ligge foran hullet så han var i vejen for både Peter og Gitte på en gang.
Peter skulle slå først og lå bedre end Gitte, så med lidt held og brug af jordens krumning kom kuglen i hul.
Inden Gitte skulle slå, var det Ingelises tur, og hun kom til at ligge så kun mirakler kunne give en toer til Gitte.
Gitte søgte miraklet, men det kiksede helt og så var Mette/Peter igen mestre i ParKrolf - deres 6 titel sammen - med 30 slag.
Gitte/Vagn endte på 33 slag lige som Mette/Michael og endelig Ingelise/Verner med 36 slag. Gitte/Vagn vandt omkampen om 2. og 3. pladsen.

DSCF5798
Mette, Peter, Ingelise, Verner, Michael, Mette, Gitte og Vagn.

1) Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK) - 30 slag..
2) Gitte og Vagn Schmidt, Lundsmark (Lundsmark) 33 slag (omkamp).
3) Mette og Michael Juul, Lundsmark (Lundsmark) 33 slag (omkamp).
4) Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin).

Statistik, resultater og billeder

Bane 1: Gennemsnit 31,4. Mette Lyngdal Christensen, Odense (Akademisk Kugleklub) og Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK)  og Ingelise Rasmussen og Verner Hansen, Vojens (Odin) - 24 slag.

Bane 2: Gennemsnit 34,0. Simon Simonsen og Mikael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj) - 26 slag.

Bane 3: Gennemsnit 34,0. Ruth og Niels Peter Carstensen, Toftlund (Slotsbyen) - 26 slag.

Bane 4: Gennemsnit 33,7. Bent Pedersen og Erik Kamper, Nysted (Nyserne) og Anne Marie og Vagn Hugger, Ødis Bramdrup (Madholdet) - 26 slag.

Resultater: KampspilSlagspilAlfabetisk

Ranglister: World Cup listen og Verdensranglisten

 

Tur til Hotel Prinz Luitpold Bad, juli 2017

Med på turen er Nanna og Dorte Lyngdal Christensen fra Nysted og Nykøbing F. De tog toget til Hamborg hvor Mette og Peter Lyngdal Christensen samt Lene Henriksen samlede dem op.

IMG 20170707 095247

En dag på hotellet har sine rutiner. Pigerne mødes kl. 8 til morgenbadning - altså dem der gider. Morgenmad er kl. 9, hvor der også er samråd om dagens program.
Aftensmad er kl. 19 og hvis vi ellers er hjemme på hotellet mellem 14 og 16, kan man få suppe og/eller kage, hvilket meget ofte gør det for frokost. Vi plejer ikke at savne frokost ret meget, da vi for det meste har fået et solidt morgenmåltid.

Onsdag den 5. juli

Afgang 8:45  mod Hamborg Hbf hvor vi var 11:45.
En del postyr i Hamborg pga. topmøde.
Mor og Dorte var selvfølgelig lidt forsinkede.

Afgang til Fulda - Nussknacker hotel - store schniitzler - ok værelser. Faktisk et ok hotel.

Torsdag den 6. juli

Afgang kl. 9:00 ankomst 14:00 - Noget kø rundt omkring. Vi kørte uden om den ene med held, efter et tip fra Google Maps.
31 grader, irriterende ko fler og en halvskidt runde på 40.

IMG 20170707 212805

IMG 20170706 214242

Regn og torden til aften.

Fredag den 7. juli

Stadig varmt og irriterende bidende ko fluer (så store som en mindre ko).
Lunkne runder på ca. 40. Dorte god, Lene og Mette sådan la la.
Sandra Kampa, Tyskland gik ustabile runder fra 33 til 46.
Armin har skrevet en krolfbog og jeg fik et eksemplar forærende. Har har fået hele krolfens historie med (og lidt til).
Pigerne var på shopping i Sonnthofen.
Der var også tid til eftermiddagsbadning uden- og indendørs.
Regn og torden til aften.

Lørdag den 8. juli

Lene spillede godt, Mette var gnaven, Dorte tilfreds og mor spillede ikke.
Jeg var dommer i første runde og spillede i 2. og 3. runde.
Ikke super spil, men dog OK.
Resultater får man først til aften, så man ved intet med sikkerhed.

Dorte og Lene gik til Cafe Polite, vi andre kørte. Nogle kastede sig over Kaiserschmal (pandekager serveret som plukfisk).
Pigerne havde set en flok unge mænd bade i et vandfald - en polterabend. De var nu lettere højrystet på Polite.

IMG 20170708 154022

Mor, Mette og jeg kørte via Hinterstein hjem.
Til aften var jeg for en gangs skyld i civil. Ingen viking, dog iført øl-horn.

Hos damerne vandt Lene helt suverænt med 72 slag foran tyske Sandra Kampa med 81 og Dorte og Mette delte 3, pladsen med 82 slag.

GD2
Sandra, Lene, Mette og Dorte

Hos herrerne vandt tyske Xaver Hummel med 71 slag foran tyske Tobias Blanz og Peter, begge med 72 slag.

GH1
Tobias, Peter og Xaver.

Så var det tid til grill, men det regnede, så alle var placeret i Jægerstube. Robitzki og co. havde som sædvanlig styr på det hele. En travl aften for det stakkels personale, som vi alle sender en venlig tanke.

IMG 20170711 212201
Volkert Robitzki

Søndag den 9. juli

Vi lavede lidt sight seeing i Bad Oberdorf. Mor, Mette og jeg kørte og Dorte og Lene gik.
Vi så vandmøllen med indhold, begge kirker og det lille kapel m.m. Den ene kirke var dog lukket pga. et arrangement,

IMG 20170709 102930

Om eftermiddagen tog vi til Oberstdorf og tog en tur op og ned af bjergene med Nebelhorn Bahn.
Det er noget med 3 tovbaner for at komme helt op. En fremragende tur, omend noget dyr, men det er pengene værd.

IMG 20170709 144424

Da vi kom op på toppen var der selvfølgelig en fremragende udsigt. Lidt køligt deroppe, men vikinger stiller jo i Sandaler, t-shirt og shorts og lader som ingenting.

Nebelhorn8

Nebelhorn9

Nebelhorn7

Nebelhorn9

Der var lavet en gennegang igennem bjergryggen og på den anden side var der en gitterplatform hvor man kunne se igennem "gulvet". Det var ikke alle der var lige begejstret for det. Dorte ville i hvert falt NED snarest.

Nebelhorn6

Nebelhorn2

Som sagt var udsigten god. Så god, at vi kunne se et regnvejr nærme sig, så vi måtte hellere hjælpe Dorte med at komme ned fra bjerget.

IMG 20170709 150903

Det nåede vi så ikke helt. Vi kom 1 etage ned til en station lidt længere nede, men så lukkede de tovbanen pga. vejret.

IMG 20170709 153342

Vi fik en kop kaffe og nogle fik kage og det var ganske hyggeligt. 
Da tovbanen åbnede igen, var der en masse mennesker der alle ville ned, så det var ikke til at komme til. Kabinerne var dog overraskende store, så selv om køen var lang, kom man forbavsende hurtigt med alligevel.
På vejen ned så jeg Gemser. En slags bjerggeder der lever i Alperne.

Regn og torden til aften.

Mandag den 10. juli

Nu var der shoppingtur til Kempten.
Mor og jeg blev parkeret på en fortovsrestaurant, og resten gik rundt i byen og rørte ved alting, som nu kun piger kan.
Der var frokost Pizza på torvet da pigerne kom tilbage og det hele var ganske hyggeligt.

IMG 20170710 134748

Vi kørte hjem til alm. afslapning og nogle tog sig en eftermiddagslur.
Om aftenen var der igen arrangeret show med lyn og torden.

Tirsdag den 11. juli

Her stod det på køretur til Liebenstein og Imberg, som er nogle steder i retning mod Sonthofen med en fantastisk udsigt.

IMG 20170711 130153

IMG 20170711 130158

Herefter gik turen til Bad Hindelang for at se på byen og få sig en øl på torvet.
Videre til Bad Oberdorf og hr. Finkel, som snitter i træ. Vi skal altid lige have et eller andet med hjem derfra.
Lidt regn og torden til aften - som sædvanlig.

Onsdag den 12. juli

Afgang til Göttingen - Hotel Rennshuh - pænt hotel men måske lidt småt. 
Startede i pænt tørvejr, men løb hurtigt ind i meget regn resten af vejen.
Anstrengende for Lene, men vi var ligeglade til vi kom frem. Blev lidt i bilen.
Ganske god mad på restauranten.

Torsdag den 13. juli

Kedeligt dansk vejr i Göttingen. 
Godt vejr i Puttgarden.
Der kom en helikopter tæt på færgen under overfarten. Fandt aldrig ud af hvad den skulle.

IMG 20170713 152751

Nåede til Nysted i god behold. Carsten hentede Dorte og vi overnattede hos mor.

Fredag den 14. juli

Vi kørte til Odense via Tårs-Spodsbjerg. Vi havde ikke bestilt plads, og der var MANGE biler og lastbiler.
Men der kan være overraskende mange på den lille færge, så vi kom med uden problemer.
Mette blev sat af i Odense, hvor Mettes kærestes bror blev samlet op og fragtet til Taulov, og så ellers hjem.
Vi kørte vel ca. 1.800 km på de tyske mortorveje uden at holde stille en eneste gang, men lige efter Odense sad vi fast en halv times tid.

Endnu en dejlig tur til det Sydtyske. Jeg elsker bjerge, hotellet og de mennesker vi løber på dernede. Der er en helt særlig stemning, som jeg ikke kan få nok af.


Se mere på www.krolf.de (på tysk)

 

 

 

krolfbutikken Caverion
HVB2 HVB1

DM i Ejby

Jeg har haft meget svært ved at komme i gang med skriverierne efter dette stævne. Hvordan griber man sådan en sag an?
Jeg har valgt at dele det i 2 vidt forskellige skriverier. En historie om Alfreds død og en historie om selve stævnet, uden den skygge som hændelserne ellers havde kastet over hele stævnet og stemningen.

Dødsfald under stævnet

Først er det med stort sorg og beklagelse at jeg må meddele at Alfred Hansen, Kongeå desværre døde på dagen 76 år gammel. Han faldt om under en kamp, og samaritterne var fremme i løbet af 30 sekunder, og omgående rekvirerede de en ambulance som var fremme i løbet af 2 minutter, og alligevel stod Alfreds liv ikke til at redde.
Jeg synes alle læsere af dette skal sende Alfred en venlig tanke, 

Samaritterne tilbød krisehjælp til de spillere der havde spille på samme bane som Alfred, og derefter til dem der havde spillet på nabobanerne eller som ellers syntes de kunne trænge til at snakke om det der skete.
I alt holdt vi 1 times pause og så gik vi i gang igen. Det skal lige siges, at på det tidspunkt vidste vi ikke hvordan det stod til med Alfred.

IMG 20170520 115027

Senere fik jeg at vide at Alfred var død, men ventede med at offentliggøre det til efter spisningen og inden præmieoverrækkelsen. Vi holdt et minuts stilhed for Alfred og gav ham alle de positive tanker vi kunne med på vejen..

Bestyrelse og stævneudvalg skal have 100% på plads hvad vi gør i sådanne tilfælde. Ikke at jeg syntes vi gjorde noget forkert, men vi måtte improvisere, da vi ikke havde en procedure for hvad vi gør.

Stævnet

Et blæsende stævne, som kostede 2 pavilloner i nattens løb; men bortset fra vinden var vejret sådan set helt fint.
Selve arrangementet var godt, og de manglende pavilloner blev erstattet af pladser i hallen, så der var ingen pladsproblemer. Tak til hallen for redningen.

IMG 1124 cut

Borgmesteren holdt tale, og som borgmestere har for vane, var det en ganske udmærket tale.

IMG 20170520 084824

Banerne var forskellige - nogle nemmere end andre, men det var ikke de sædvanlige flade fodboldbaner, så det var rigtig godt. Som resultaterne formede sig, kan jeg jo kun rose banekonstruktørerne for indsatsen.

Ejby3

Spisningen var også under kontrol og maden god, så der er ros til Baskerne og Ejby for hele arrangementet. 

IMG 20170520 084920

Slagspil

I slagspil vandt Michael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj) med 4,21 slag under banernes gennemsnit, tæt forfulgt af Erik J. Pedersen, Haarby (Haarby) med 4,21 og Børge Hansen, Tirslund (Tirslund) med 4,02.

1) Michael Knudsen, Borrehøj 4,27 under banernes gennemsnit.
2) Erik J. Pedersen, Hårby 4,21 
3) Børge Hansen, Tirslund 4,02
4) Frede Henningsen, Agrarerne 3,96
5) Iver Christensen, Nyserne 3,96
6) Peter Lyngdal Christensen, KØK 3,77

DSC00137
Mikael, Erik, Børge, Frede, Ivar, Peter.

Kampspil

Semifinale 1

Mikael knudsen, Borrehøj, Frede Henningsen, Agrarerne, Henning Sellebjerg, Skydebjerg, Erling Fjeldsted, Odin, Gerda Christiansen, Ejby, Knud Gregersen, Hornsherred.

Frede kom bedst fra start med 6 slag på de første 3 huller. Herefter kom Henning, med 7, Gerda og Knud med 8 og allerede nu var Mikael og Erling hægtet af med 10 slag.
Mikael fik dog en hole-in-one på de næste 3, og det bragte ham med i kampen igen. Det var dog stadig Frede der førte med 14 slag, men så kom Mikael, Henning og gerda med 15, Knud med 16 og Erling med 19.
Efter hul 9 var Frede stadig forrest, nu med 22 slag. Henning og Mikael havde 24, Knud og Gerda 25 og Erling med 28 slag.
På de sidste 3 huller skete der noget. Først fik Gerda hole-in-one og stod lige med Frede, men brugte straks efter en 4'er, hvilket Frede i øvrigt også gjorde. Nu stod de så lige på 29 slag, men Mikael havde kun brugt 4 slag i alt på de 2 huller, så nu var han forrest.
Mikael brugte også 2 på sidste hul, så han vandt med 30 slag foran Gerda med 31, Frede og Henning med 32, Knud med 35 og Erling med 37 slag.

2017 3 Krolf DM

Semifinale 2

Børge Hansen, Tirslund, Svend Andersen, Ejby, Mikael Christensen, KØK, Gert S. Jensen, Fredercia (DKK), Ivar Christensen, Nysted (Nyserne), Helle Jacobsen, Vamdrup (KØK).

Svend, Mikael og Gert startede med 6 slag på de første 3 huller. Halle havde 7, Ivar 9 og Børge 10.
Halvvejs havde Svend 13, Mikael, Gert og Helle 14, Børge 17 og Ivar 18.
Efter 9 huller var det Mikael og Gert der førte med 21 slag, men Helle og Svend var lige i hælene med 22 slag. Børge og Ivar havde 26.
De sidste 3 kom Gert og Svend bedst igennem så de endte på 30 slag. Helle fik en 5'er på sidste hul og ødelade en god slutspurt og fik 31 slag sammen med Mikael der sluttede med 2 gange 4. Herefter kom Børge med 35 og Ivar med 36 slag.
Nu var der så omkamp mellem Svend og Gert, og her løb Gert med sejren.

IMG 1169 cut adjust contrast

Semifinale 3

Peter L. Christensen, Ødis Kroge (KØK), Vinny Sørensen, Vamdrup (Madholdet), Jacob Knudsen, Kauskunde (Baskerne), Dan Enghoff, Ejby, Casper Nørup Jensen (Akademisk Kugleklub), Simon Simonsen, Kalundborg (Borrehøj).

I denne semifinale startede Peter og Jacob med 7 slag på de første 3 huller. Herefter kom Vinny med 8, Simon og Casper med 9 og Dan med 10.
På de næste 3 fortsatte Peter det stabile spil og havde nu 14 med Jacob på 16, Dan og Simon på 17, Vinny på 18 og Casper på 19.
Da der var spillet 3 huller mere, havde Peter igen 7 slag mere - nu 21 slag. Vinny, Jacob, Dan og Simon havde 25 og Casper 26 slag.
På de sidste 3 huller tog Peter lige 7 mere og endte på 28 slag. Vinny fik en hole-in-one, men endte på 30 slag foran Jacob, Dan og Simon med 35 og Casper med 35 slag.

IMG 0065

Semifinale 4

Erik J. Pedersen, Haarby, Michael Juul, Lundsmark, Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Louise Boesen, Ejby, Hans Johnsen, Vamdrup (KØK), Arne Wind, Haderslev (Agrarerne).

Eik startede skidt med en 5'er og endte på 10 slag efter 3 huller. Værre gik det for Arne der havde 11 slag. Forrest lå Hans med 7, Lene og Michael med 8 og Louise med 9 slag.
Halvvejs havde Erik spillet sig op med en stribe 2'ere og havde 16 slag lige som Lene og Hans. Michael havde 17, Louise og Arne 18, så intet var afgjort.
På de næste 3 begyndte et billede at tegne sig. Nu førte Lene og Hans med 23 slag, Erik havde 25, Michael 26, Louise 27 og Arne 28 slag.
på de næste 3 lavede Michael og Arne hole-in-one, men da Lene sluttede med 3 gange 2 endte hun på 29 slag mod Michaels 30. Hans fik 32, Erik og Arne 33  og Louise 36 slag.

IMG 1154 cut

Semifinale 5

Aksel Larsen, Skydebjerg, Jens P. Olesen, Lundsmark, Frede Hansen, Skydebjerg, Kurt Juul, Lundsmark, Vagn Schmidt, Lundsmark, Otto Andresen, Lundsmark.

Her er jeg vist nødt til at fortælle det er placeringerne i kampspillet der danner grundlag for fordelingen af spillere i semifinalernes puljer. Og så sker det at der kommer en pulje med 4 spillere fra samme klub, og de 2 sidste er så selvfølgelig også fra samme klub. Meget underligt.
Vagn kom bedst fra start med 7 slag. Der var 8 til Otto og Kurt, 9 til Aksel og Jens og 10 til Frede.
Halvvejs var Vagn på 15, Kurt 16, Otto 18 og resten 19.
Efter 9 huller var det 24 til Vagn, 25 til Kurt og Otto, 28 til Aksel og Jens og endelig 30 til Frede.
Kurt sluttede med 3 gange 2 og indhentede Vagn, så de endte på 31 slag hver. Otto have 33, Aksel og Jens 35 og Frede 36.
I omkampen vandt Vagn over Kurt.

IMG 1140 cut

Semifinale 6

Niels Carl Andersen, Aktivisterne, Erik Kamper, Nysted (Nyserne), Hanne Thye Petersen, Favstrup (Hullet), Svend Åge Christensen, Skydebjerg, Ole Reeckmann, Kolding (KØJ), Bente Grænse, Tranbjerg.

Efter en hole-in-one på hul 3 førte Ole med kun 4 slag på 3 huller. Hanne havde 6, Erik, Svend Åge og Bente havde 7 og Niels Carl 8.
Halvvejs havde Ole 11 mod Erik og Hannes 14, Bentes 16 og Niels Carl og Svend Åges 17.
Efter hul 9 var stillingen 19 til Ole, 22 til Hanne, 23 til Erik og Bente, 24 til Niels Carl og 27 til Svend Åge.
Hanne sluttede godt og Ole mindre godt, men han holdt snuden forrest med 28 slag mod Hannes 29. Der var 32 til Erik og Bente, 33 til Niels Carl og endelig 35 til Svend Åge.

IMG 1145 cut

Finale

Mikael Knudsen, Kalundborg (Borrehøj), Gert S. Jensen, Fredericia (DKK), Peter Lyngdal Christensen, Ødis Kroge (KØK), Lene Rasmussen, Asperup (Baskerne), Vagn Schmidt, Lundsmark, Ole Reeckmann, Kolding (KØK).

Peter lavede hole-in-one på hul 2 og havde 4 slag efter 3 huller. Lene havde 7, Ole, Mikael og Gert havde 8 og Vagn 9.
Halvvejs førte Peter stadig, nu med 12 slag, forfulgt af Ole med 14, Gert med 15, Mikael med 16 og Lene og Vagn med 18.

IMG 1240 cut adjust contrast

Da hul 9 var spillet, havde Peter 21, Ole 23, Mikael, Gert og Lene (efter hole-in-one) 25 og Vagn 27.
På de sidste 3 huller var spillet ikke prangende for nogen af spillerne, så Peter vandt med 30 slag, tæt forfulgt af Ole med 31, Mikael 33 og resten 35.
Der var omkamp mellem Gert, Vagn og Lene, og det blev rækkefølgen.

IMG 1216 cut  IMG 1219 cut
Peter og Ole

IMG 1220 cut  IMG 1243 cut adjust contrast
Mikael og Gert

IMG 1218 cut  IMG 1234 adjust horizon cut adjust contrast
Vagn og Lene

1) Peter Lyngdal Christensen, KØK 30 slag
2) Ole Reeckmann, KØK 31 slag
3) Michael Knudsen, Borrehøj 33 slag
4) Gert S. Jensen, DKK 35 slag (omkamp)
5) Vagn Schmidt, Lundsmark 35 slag (omkamp)
6) Lene Rasmussen, Baskerne 35 slag (omkamp)

DSC00140
Peter, Ole, Mikael, Gert, Vagn og Lene

IMG 1206 cut adjust contrast
Tak for kampen

Resultater og statistik

Bane 1: Gennemsnit 30,1 - Mette Pickering, Christiansfeld 21 slag.

Bane 2: Gennemsnit 31,5 - Inga Gade, Skydebjerg 21 slag.

Bane 3: Gennemsnit 32,6 - Rigmor Hansen, Lundsmark 23 slag.

Bane 4: Gennemsnit 32,6 - Ruth Andersen, Vojens (Odin), Pia Hansen, Nørre Aaby (Baskerne) - 25 slag.

Bane 5: Gennemsnit 31,9 - Gert S, Jensen, Fredercia (DKK), Børge Hansen, Tirslund, Niels O. Nielsen, Vamdrup (KØK) - 24 slag.

Bane 6: Gennemsnit 31,5 - Aase Hans, Haderslev (Agrarerne), Bent Hagen, Vojens (Odin) - 24 slag.

Bane 7: Gennemsnit 31,6 - Finn Jørgensen, Haarslev, Gerda Christiansen, Ejby - 25 slag.

Bane 8: Gennemsnit 32,2 - Lene Henriksen, Ødis Kroge (KØK) - 23 slag.

Resultater: KampspilSlagspilAlfabetisk

Ranglister: World Cup listen og Verdensranglisten

 

 

Mere krolf

Login

Log bare ind, det er ganske ufarligt. Det giver lidt mere adgang at være logget ind.

God fornøjelse

Sponsorer

Klik på logo
Støt vores sponsorer,
de støtter os.