Formanden og kassereren har nu prøvet indendørs krolf for første gang

 

Kolding kommunes projekt 60+ Frisk, ledet af Lene Lebech, lavede i samarbejde med hallen i Sjøllund ved Kolding et åbent hus arrangement, hvor man kunne komme og prøve at spille indendørs krolf.
Jeg - formanden - og kassereren Henning Thomsen, DKK tog til Sjølund for at se giraffen. Henning er i øvrigt udpeget til at se nærmere på indendørs krolf inden for DKU's rammer, så kom gerne med input hvis I har gode ideer.

SJLene
Lene Lebech, Kolding kommune

Der dukkede et sted mellem 75 og 90 nysgerrige spillere op, som fik instruktioner af Børge Georgi fra Sønderborg Krolfklub, der allerede har spillet et par sæsoner. 
Der kunne være 48 på de 2 baner ad gangen, så nogle fik morgenbrød og kaffe mens andre spillede en runde, og så blev der skiftet.
Spillet som sådan ligner udendørs krolf, men det føles ikke som sådan. Kuglen er en læderkugle og følger ikke helt de naturlove udendørs kugler følger, men det vænner man sig nok til over tid.
Hullerne er mindre, men det er jo ens for alle og også dette vænner man sig sikkert til.
Banen er MEGET mere jævn end udendørs, men da kuglen er mere ujævn, går det nok lige op. Afstandene til hullerne er mindre, så man skulle tro det var for let, men sådan virkede det ikke helt i praksis. Det var svært at finde afstandene med de "mærkelige" kugler og der var ikke rigtig noget sug i hullerne. Kuglen smuttede i hvert fald meget nemt over eller glemte at falde i hullet.
Alt i alt tror jeg at jeg har spillet udendørs alt for længe (37 sæsoner) til at blive den helt store fan, men på den anden side, er krolfens sociale aspekt fuldstændig intakt, så alene af den grund kunne jeg sagtens finde på at spille det igen.

SJfolk

Køllerne er den vi bruger udendørs, mens kuglerne er af læder og koster 2-300 kr stykket, hvilket KrolfButikken arbejder på at gøre billigere - men indehaverenb vil ikke love noget.
Der er en del snak om kuglestørrelse og hårdhed.
Ved stævnet var der 3 forskellige hårdheder. Dels var der nyindkøbte petanque kugler der var hårde, dels en test jeg havde fået lavet og dels nogle 1 år gl. brugte kugler.
De hårde var vældig populære og løb ret hurigt. Mine var lidt blødere og langsommere, mens de brugte engang havde været hårde, men nu var de blødeste.
Som jeg hørte udtalelserne fra diverse folk, så kunne nogle bedst lide de hårde og nogle de bløde. De fleste dog nok de hårde.

SJkugler
En mellemblød og en hård petaque kugle.

Reglerne er nøjagtig de samme som udendørs - med et par tillempelser, Dels er der selvfølgelig kuglerne, og dels er der hullernes størrelse og afstanden til hullet.
Småting - resten kan være standardregler.

SJhul

I sjølund har de fået monteret specielle huller til krolf lige fra starten, idet hallen er ny.
Det er stolpehuller til volleyball som er Ø150 mm, så de har fået lavet en indsats der gør hullet mindre så de er Ø110 mm. Da petanque kuglerne er 84 mm skal der god præcition til.

I eksisterende haller vil man nok ikke starte med at lave flere huller i gulvet, men benytte de eksisterende til badminton, bander m.m.
Da disse huller er mindre, er der nogle der spiller med tennisbolde der er fyldt med sand. Jeg tror ikke dette slår an i længden, da man selv skal fylde sand i og lime hullet til igen.
Derfor vil KrolfButikken se om der kan skaffes læderkugler i samme størrelse som tenniskugler, men heller ikke her er der nogen garanti.

Sidste variant er at spille med en kugle der reelt er for stor til hullet. Kuglen falder ikke helt ned i hullet, men man ved godt hvornår den har lagt sig til rette og hvornår ikke. Jeg har ikke set det i funktion, men sidder med en fornemmelse af det vil virke forkert på en eller anden måde.

Jeg har nu besluttet at tage videre ud og se og prøve indendørs krolf - måske jeg alligevel bliver bidt af det, for det er en vældig success flere andre steder.